Hlavní obsah

Kladenský Hořava a chomutovský Hřebejk si dva zápasy posedí

Obránce Petr Hořava z Kladna a útočník Štěpán Hřebejk z Chomutova dostali od disciplinární komise hokejové extraligy shodně trest na dva zápasy za fauly kolenem z pátečního vzájemného utkání 2. kola baráže na ledě Rytířů. Petr Hořava ve 45. minutě fauloval forvarda Jaroslava Svobodu, Hřebejk necelé dvě minuty před koncem zastavil nedovoleně Petra Tenkráta. Oba za to inkasovali od sudích Pavla Hodka a Martina Homoly tresty na dvě minuty.

Foto: Petr Horník, Právo

Chomutovský Štěpán Hřebejk.

Článek

„Petr Hořava bude chybět Kladnu dnes na ledě Olomouce a v úterním domácím utkání s Mladou Boleslaví. Předseda disciplinární komise Karel Holý řešil jeho prohřešek na základě podnětu Chomutova.

„Zákrok byl veden na protihráče, který byl v držení kotouče a zásahu se snažil vyhnout. Ačkoli primárním cílem hráče bylo zřejmě zastavit protihráče tělem, došlo při zákroku k přímému zásahu jeho kolena," uvedl Holý v tiskové zprávě.

Hřebejk nebude hrát dnes v domácím utkání s Mladou Boleslaví a v úterý v Olomouci. „Zákrok byl veden na protihráče, který byl v držení kotouče a zásahu se snažil vyhnout. Se zřejmým úmyslem protihráče zastavit přenesl hráč váhu na pravé koleno, přičemž přímým úderem zasáhl koleno protihráče," okomentoval Hřebejkovo potrestání Holý.

Reklama