Hlavní obsah

Třinec - Zlín 5:2Stav série 2:0Třinec v semifinále podruhé vyhrál, utkání obrátil Bonk

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Honejsek 0 : 1
24. Adamský 1 : 1
30. Köhler 1 : 2
35. Bonk 2 : 2
39. Bonk 3 : 2
55. Trončinský 4 : 2
57. Hrňa 5 : 2
Záznam online reportáže

Třinec

Třinečtí hokejisté porazili ve druhém utkání semifinále play off doma Zlín 5:2. Strůjcem druhé výhry Ocelářů v sérii byl zkušený kapitán Radek Bonk, který nepříznivě se vyvíjející duel v prostřední části ze stavu 1:2 zvrátil dvěma góly a soupeř už nenašel odpověď. Třetí zápas se bude hrát ve Zlíně v neděli od 16:10.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Třinečtí hráči se radují z třetí branky.

Článek
Fotogalerie

I s ohledem na dodatečný trest pro Zámorského vyrukoval Zlín do druhého utkání hned s kvartetem nových mužů Horčičkou, Tesaříkem, Matějíčkem a Sedláčkem, ale výrazně k lepšímu se změnil především jeho herní projev. Domácí zaskočil velkou aktivitou a napadáním. A i čekání na gólovou odměnu bylo kraťoučké: už ve 26. sekundě Čajánek nabil přihrávkou ze středu Honejskovi, který z pravého křídla zavěsil pod břevno.

Ševce vedoucí gól ještě víc nabudil a v úvodní desetiminutovce měli zřetelně více ze hry. S produktivitou už to ale tak slavné nebylo. Hrubec kryl Melenovskému dvě dorážky zblízka, Holík byl sám mezi kruhy, ale branku netrefil. Domácí se z tlaku vymanili až po deseti minutách a zásluhou ojedinělé akce Poláka mohli i srovnat, ale Horčička jeho nájezd zneškodnil. Ke konci první části už růžky vystrkoval i Třinec, Horčička však v 18. minutě předvedl bravurní skok, kterým zlikvidoval stoprocentní šanci Krejčího.

Druhá třetina mohla začít jako přes kopírák, ale Honejsek už po několika vteřinách spálil sólo na Hrubce. Hosté prohospodařili půlminutovou přesilovku pět na tři a vzápětí za to pykali. Adamský stál na správném místě a vyraženou střelu Polanského od levého mantinelu z voleje umístil do sítě.

Trončinský s Hrňou zpečetili výhru

Třinec jakoby polil živou vodou. Domácí hra znovu dostala náboj a šťávu, v přemíře snahy se však v přesilovce zapomněli vpředu, Köhler si před Hrubcem výborně pokryl odražený puk a z otočky vrátil Zlínu vedení.

Hosté ale soupeři přestávali stíhat v bruslení a stejně jako v prvním klání dělali fauly. Třinec sice nevyužil minutovou hru pět na tři, ale těsně poté Bonk nahodil puk před bránu a Matějíček si ho srazil do vlastní klece. Výborně hrající Bonk pak parádním sólem znehybnil zlínskou obranu i gólmana Horčičku a poslal Oceláře poprvé v zápase do vedení.

Domácí v závěru vsadili vše na bezchybnou defenzivu. Přečkali jedno dvouminutové oslabení a pět minut před koncem definitivně rozhodli čtvrtým gólem Trončinského. Tečku za zápasem pak v přečíslení udělal Hrňa.

Semifinále play off hokejové extraligy - 2. zápas:
HC Oceláři Třinec - PSG Zlín 5:2 (0:1, 3:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 24. Adamský (Polanský, Orsava), 35. Bonk (Trončinský, Martin Růžička), 39. Bonk (Hrňa, Galvas), 55. Trončinský (Polanský), 57. Hrňa (Rákos, Peterek) - 1. Honejsek (Čajánek), 30. Köhler (Leška). Rozhodčí: Fraňo, Pešina - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:5, navíc Honejsek a Ondráček 10 minut. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 4868.
Třinec: Hrubec - D. Nosek, Galvas, Zíb, Linhart, Trončinský, Krejčí, od 22. navíc Matyáš - Martin Růžička, Polanský, Adamský - Orsava, Bonk, Polák - D. Květoň, Rákos, Matuš - Peterek, Hrňa - od 22. navíc Rufer. Trenéři: Kalous a Varaďa.
Zlín: Horčička - Matějíček, Řezníček, Marušák, Kotvan, Tesařík, Urbanec, od 30. navíc Horák - Honejsek, Čajánek, Veselý - Balaštík, Leška, Köhler - Kubiš, Melenovský, Čech - Ondráček, Holík, Sedláček. Trenéři: Rost. Vlach, Jurik a Hrazdíra.
STAV SÉRIE: 2:0.
Který tým postoupí do finále play off hokejové extraligy?
Třinec
77 %
Zlín
23 %
Celkem hlasovalo 1165 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Extraliga play off 2014

  • Čtvrtfinále

  • Sparta Praha - logo Sparta Praha Vítkovice - logo Vítkovice
    4 : 1
  • Plzeň - logo Plzeň Brno - logo Brno
    2 : 4
  • Třinec - logo Třinec Pardubice - logo Pardubice
    4 : 1
  • Zlín - logo Zlín Hradec Králové - logo Hradec Králové
    4 : 2
  • Semifinále

  • Sparta - logo Sparta Brno - logo Brno
    3 : 4
  • Třinec - logo Třinec Zlín - logo Zlín
    2 : 4
  • Finále

  • Brno - logo Brno Zlín - logo Zlín
    1 : 4
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec