Hlavní obsah

Karlovy Vary - Slavia 0:1Slavia, Brno, Litvínov a Plzeň v generálce na extraligu vyhrály

Praha

Hokejisté pražské Slavie zvítězili v souboji dvou extraligových týmů v generálce na nový ročník v Karlových Varech 1:0. Naopak přestřelka se odehrála v Brně, kde Kometa porazila Nitru 9:4. Litvínov doma zdolal účastníka mezinárodní ligy EBEL Znojmo 4:1 a Plzeň vyhrála stejným poměrem nad prvoligovým Kladnem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost hokejistů Slavie (ilustrační foto)

Článek

Jedinou branku v Karlových Varech vstřelil v 31. minutě v přesilovce Vlasák. Domácí gólmana Furcha nepřekonali. Slavia vyhrála devátý z jedenácti přípravných zápasů. Karlovy Vary mají bilanci pěti výher a pěti porážek.

Na kanonádě Komety se před 5037 diváky podíleli dvěma trefami Vojtěch Němec a Petr Ton. Úřadující vicemistr si v deseti zápasech v přípravě připsal osm výher, jednu remízu a jednu porážku.

Litvínov proti Znojmu třikrát skóroval v přesilových hrách, hosté naproti tomu třikrát pálili do brankové konstrukce, ale gólově zareagovali jen na úvodní trefu domácích. Litvínov sehrál celkem jedenáct přípravných utkání - šest vyhrál, v jednom remizoval a čtyři prohrál.

"Litvínov poměrně dobře zavřel střední pásmo, ale kdybychom dali nějaké góly z přesilovek - což se domácím podařilo - bylo by to vyrovnanější," zhodnotil duel pro ČTK hostující útočník Pavel Rosa, litvínovský odchovanec.

V dresu Severočechů opět nastoupili veteráni Martin Ručinský a Jiří Šlégr a připsali si po asistenci. Zatímco Šlégr dal již najevo úmysl pokračovat v kariéře, Ručinský o tom po utkání mluvit nechtěl. "Dám vědět příští týden," odvětil novinářům. I pro Znojmo byl duel generálkou na vstup do další sezóny EBEL.

V Plzni na vedoucí branku Lva odpověděl z trestného střílení Rudovský, ale ve 34. minutě vrátil Škodě vedení Simon a v závěrečné části pojistili vítězství Beran a Michel. Plzeň zakončila přípravu s bilancí šesti výher a sedmi porážek.

Přípravné hokejové zápasy extraligových týmů:
HC Verva Litvínov - Orli Znojmo 4:1 (2:0, 2:1, 0:0)
Branky: 7. Martynek, 14. Jánský, 31. Kubát, 40. Lukeš - 13. Tomas.
HC Kometa Brno - HK Nitra 9:4 (1:0, 5:1, 3:3)
Branky: 24. a 30. V. Němec, 25. a 35. Ton, 4. Hanzlík, 27. Ptáček, 42. T. Svoboda, 52. Malec, 56. Kuboš - 22. Beck, 43. Mráz, 47. J. Ručkay, 59. M. Slovák.
HC Energie Karlovy Vary - HC Slavia Praha 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Branka: 31. Vlasák.
HC Škoda Plzeň - Rytíři Kladno 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)
Branky: 16. Lev, 34. Simon, 47. Beran, 57. Michel - 20. Rudovský z trestného střílení.

Reklama

Související témata: