Hlavní obsah

HOKEJ: Brno otočilo duel na Spartě. Obrat se zdařil i Slavii proti Varům

Praha
Aktualizováno

Exsparťan Petr Ton ve druhé třetině nastartoval brněnský obrat vyrovnávacím gólem a ve třetím dějství ho Jan Káňa dovršil. Kometa tak vyhrála na ledě Sparty v utkání 19. kola extraligy 2:1. V další dohrávce, a to 20. kola, slávista Tomáš Divíšek dvěma zásahy ve třetí třetině v přesilovách vybojoval pro Pražany prodloužení a v něm obrat proti Karlovým Varům sám dovršil.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Petr Ton (druhý zleva), střelec vyrovnávacího gólu Brna proti Spartě, se raduje se svými spoluhráči.

Článek
Fotogalerie

V přidaném čase mohli rozhodnout nejprve hosté, když ujel Hruška. Furcha ve slávistické bráně zachránila tyč, vzápětí karlovarský kanonýr nedokázal v pádu poslat puk do prázdné branky. Hattrick mohl uzavřít sám proti Závorkovi Divíšek, ale dočkal se až při přesilovce 2,8 vteřiny před vypršením prodloužení po nádherné přihrávce od Vlasáka snadno do prázdné branky.

Slavii se aktuálně daří, z posledních šesti zápasů vyhrála hned pět. To Karlovarští jsou v opačném rozpoložení, z posledních šesti duelů vytěžili jen čtyři body za porážku v prodloužení na Spartě, výhru v nastavení nad Mladou Boleslaví a další nezdar v přídavku. Venku prohráli poosmé za sebou, a to i přes vedení o dva góly, které jim zařídil exslávista Duda.

Rozjetá Kometa bodovala podeváté v řadě

Sparta už pět duelů čeká na plný bodový zisk, nedočkala se ho ani proti Brnu, které v prvním vzájemném zápase této sezóny rozstřílela na jeho ledě 8:1. Tehdy kanonádu režíroval čtyřmi zásahy útočník Lukáš Klimek, který ale kvůli otřesu mozku z nedělního utkání proti Zlínu dnes nenastoupil. Pražané vedli i tentokrát, rozjetá Kometa však nakonec dokázala bodovat už podeváté v řadě.

Střetnutí bylo specifické pro brněnského forvarda Petra Tona. Ten v létě skončil ve Spartě a nyní se poprvé představil na holešovickém ledě už v dresu soupeře. Čtrnáctým zásahem si v něm upevnil pozici nejlepšího střelce probíhajícího ročníku. Ve Spartě přitom působil posledních jedenáct sezón a získal s ní tituly v letech 2006 a 2007. Ton je navíc s 293 góly historicky nejlepším střelcem Holešovických a s 584 body je i nejproduktivnějším hráčem klubu. Teď ho ale pomohl obrat o body.

Hokejová Tipsport extraliga:
Dohrávka 19. kola:
Sparta - Brno 1:2
Branky: 15. Hlinka - 35. Ton, 52. Káňa
Dohrávka 20. kola:
Slavia - Karlovy Vary 3:2 po prodloužení
Branky: 42., 59. a 65. Divíšek - 11. a 30. z trestného střílení Duda

Reklama

Související témata:
  3 : 4 Vsetín - Kladno 3 : 4 dohráno
20240422T18 : 00:00+0200
Vsetín vs. Kladno
Vsetín vs. Kladno
Vsetín
Kladno