Hlavní obsah

Slavia - Ml. Boleslav 2:6Boleslavští hokejisté vyhráli na Slavii, rozhodli ve druhé části

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Broš 0 : 1
22. Klimenta 0 : 2
23. Musil 0 : 3
28. Broš 0 : 4
40. Jarůšek 0 : 5
48. Bednář 1 : 5
49. Stříteský 1 : 6
54. Sklenář 2 : 6
Záznam online reportáže

Hokejisté Mladé Boleslavi vyhráli ve 22. kola extraligy na ledě Slavie 6:2 a oplatili tak Pražanům porážku z prvního vzájemného souboje v sezoně. Středočeši rozhodli o zisku tří bodů ve druhé třetině, ve které skórovali čtyřikrát. Tři góly vstřelila Mladá Boleslav v přesilových hrách, další přidala v oslabení.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Útočník Boleslavi David Výborný (vlevo) a obránce Slavie Juraj Valach.

Článek

Do první šance utkání se ve druhé minutě dostal Micka, který však Ritticha překonal nedokázal. Poté už měli více ze hry hosté, kteří potvrzovali, že se jim venku daří. Na kluzištích soupeřů dokázali Středočeši bodovat do dneška v sedmi z deseti zápasů, pětkrát vyhráli. Výraznější šance si ale Mladá Boleslav nevytvářela.

Slavia zahrozila v úvodní přesilovce, se střelami Krejčího a Vase si ale Rittich poradil. Čekání na první gól nezkrátila ani následná série početních výhod, hosté byli paradoxně nebezpečnější v oslabení. Klimentův pokus ale Furch vyrazil. Do vedení se extraligový nováček dostal necelé dvě sekundy před koncem první třetiny, kdy Mikulík vyslal do brejku Broše a zkušený centr Furcha jistě překonal.

Ve 22. minutě hosté své vedení zvýšili, Klimenta však na potvrzení své přesilovkové branky musel počkat více než dvě minuty do přerušení hry. Rozhodčí Hodek totiž nejprve rozpažil, neboť se domníval, že puk se odrazil od horní tyčky. Po konzultaci s kolegou u videa ale gól uznal.

Furcha vyhnal z brány Broš

Čas se tak vracel zpět a Slavii to mrzelo dvojnásobně. O 31 sekund později totiž překonal Furcha potřetí Musil. Když se ve 28. minutě po chybné rozehrávce Krejčího trefil Broš podruhé, přenechal Furch, jenž v prvním vzájemném souboji udržel čisté konto, své místo Svobodovi.

Domácí poté mohli duel zdramatizoval v sérii přesilových her, pozorného Ritticha však nepřekonali ani ve výhodě pět na tři, ve které měl dvě velké šance Divíšek. Definitivně poté duel rozhodl v závěru druhé třetiny Jarůšek, který potrestal Doležalovo vyloučení.

Jedinou otázkou třetí části tak bylo, zda se podaří Rittichovi poprvé v kariéře v extralize udržet čisté konto. A to se mu nepovedlo. Ve 48. minutě jej překonal v oslabení Bednář. Hosté však na jeho branku rychle odpověděli, v přesilovce pět na tři se prosadil Stříteský. Poslední slovo měl sice Sklenář, ale na výhře Mladé Boleslavi se nic nezměnilo. Středočeši tak po pěti prohrách podruhé za sebou uspěli.

22. kolo hokejové extraligy:
HC Slavia Praha - BK Mladá Boleslav 2:6 (0:1, 0:4, 2:1)
Branky a nahrávky: 48. Bednář (Tomica), 54. Sklenář (Holub, Stránský) - 20. Broš (Mikulík), 22. Klimenta (Mikulík), 23. Musil (Kučný, Jarůšek), 28. Broš, 40. Jarůšek (Lenc, Trška), 49. Stříteský (D. Výborný, Klimenta). Rozhodčí: Hodek, Pavlovič - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 12:10. Využití: 0:3. V oslabení: 1:1. Diváci: 3746.
Slavia: Furch (28. A. Svoboda) - Kolařík, Krejčí, Valach, Holub, Novák, Knot - Bednář, Vlasák, Tomica - Micka, Vas, J. Doležal - Stránský, Divíšek, Sklenář - J. Veselý, T. Doležal, Poletín. Trenéři: Lubina a J. Beránek.
Mladá Boleslav: Rittich - Vidmar, Stříteský, M. Hruška, Kučný, Trška, Robar, R. Čermák - Mikulík, Broš, Klimenta - Hyka, D. Výborný, Lenc - M. Látal, Vrbata, Pacovský - Jarůšek, Musil, Kubica. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Reklama

Související témata: