Hlavní obsah

Pardubice - Litvínov 0:2Pardubice zakončily základní část další prohrou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Trávníček 0 : 1
10. Hübl 0 : 2
Záznam online reportáže

Pardubice

Hokejisté Litvínova uspěli v 52. kole extraligy na ledě Pardubice 2:0 a základní část zakončili šestou výhrou za sebou. Pardubice naopak padly poosmé v řadě a v tabulce klesly na deváté místo, v předkole play off se tak utkají s Vítkovicemi. Severočeši jsou druzí a na jméno svého soupeře ve čtvrtfinále si musí počkat.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Pardubický útočník Tomáš Zohorna.

Článek

Všechno důležité se odehrálo v první třetině utkání, ve které Verva vstřelila dvě branky a rozhodla o svém vítězství. Pardubice se pak snažily náskok soupeře dohnat, ale neuspěly.

Zatímco Litvínov měl už svou pozici pro play off jistou, Pardubice mohly v závislosti na ostatních výsledcích skončit sedmé až desáté. V případě výhry by začínaly sérii předkola doma. Verva přijela na východ Čech bez své gólmanské jedničky Francouze, a tak se o šedesát zápasových minut "podělili" mladíci Horák a Soukup.

První šanci zápasu měl při přečíslení pardubický obránce Havlík, ale neproměnil a za ním vznikla mezera, které využil Trávníček a blafákem překonal Kristana. Domácí mohli vzápětí vyrovnat, ale Tybor trefil jen tyčku. A tak znovu udeřil Litvínov, když bezchybnou souhru prvního útoku zakončil do prázdné branky Hübl.

Pardubice potřebovaly útočit, ale v pohodě hrající Litvínov je ke své brance prakticky nepouštěl. Třetí gól mohl přidat Trávníček, ale Kristan tentokrát zasáhl. Domácí sice postupně zvýšili střeleckou aktivitu, ale gólové šance nepřicházely. Litvínovští hráči se drželi zpátky a výrazněji zahrozili jen při přesilových hrách.

Domácí naopak v početních výhodách tápali, nebezpečnou ránu vyslal jen Sýkora, který ovšem mířil těsně nad horní tyč. Postupem času upadali pardubičtí hráči do křeče a nedokázali si vynutit potřebný nápor. Ke změně skóre jim nepomohla ani čtyřminutová přesilovka, v níž měl velkou šanci unikající Gašparovič, ovšem Soukup zasáhl. Litvínovská přesilovka v závěru zápasu už nic nezměnila.

52. kolo hokejové extraligy:
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Verva Litvínov 0:2 (0:2, 0:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 5. Trávníček (R. Hanzl), 10. Hübl (Lukeš, Jánský). Rozhodčí: Homola, Pavlovič - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 4:6, navíc Marcinko (Pardubice) 10 min. Bez využití. Diváci: 8177.
Pardubice: Kristan - Čáslava, Gregorc, Havlík, Benák, Korím, Čutta, Ščotka - P. Sýkora, M. Špaček, T. Zohorna - Radil, Nahodil, Starý - Tybor, Marcinko, Gašparovič - Poulíček, Venkrbec, Kaut. Trenéři: Miloš Říha st. a Miloš Říha ml.
Litvínov: L. Horák (31. Soukup) - Gula, Kubát, Baránek, F. Pavlík, Štindl, Z. Sklenička, Kokeš, T. Pavelka - Jánský, Hübl, Lukeš - Petružálek, Hanzl, Ručinský - Majdan, Piroš, Trávníček - Písařík, Šrámek, Jurčík. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.

Reklama

Související témata: