Hlavní obsah

Prohráli jsme klukům zápas. Teď už není kam uhnout, ví centr elitní formace Brna

Čestmír FolkPrávo

Jeho formace s parťáky Tonem a Hruškou inkasovala při pondělní porážce Komety ve čtvrtém čtvrtfinálovém utkání extraligového play off ve Zlíně čtyři z pěti branek a na jejich hlavy se snesla zdrcující kritika. Centr elitní řady brněnských hokejistů Vojtěch Němec se jí nebránil. Série, jejíž stav je 2:2, pokračuje ve čtvrtek v 17:20 h, vysílá ČT Sport. Podrobnou on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Útočník Komety Vojtěch Němec (vpravo) a zlínský obránce Tomáš Žižka.

Článek

Jak jste nesl ostré výtky kouče Kýhose bezprostředně po nepovedeném utkání?

Měl pravdu. Prohráli jsme klukům zápas. Porážku beru na sebe, při třech gólech jsem neuhlídal zlínské borce, které jsem měl na starosti. Všichni vědí, že si s bráněním moc netykám, ale tohle se mi nesmí stávat.

Jak dlouho jste se tím trápil?

Ještě druhý den po zápase. Pak jsem už hodil porážku za hlavu. Vždyť série pokračuje dál a my musíme před našimi fandy ve čtvrtek dokázat, že šlo jen o ojedinělý výpadek. Ve dvou dnech volna jsme se snažili zapracovat na defenzívě a i směrem dopředu potřebuje náš útok přidat, byť nám to tam zatím docela padá.

Má podle vás přes nerozhodný stav série některý tým psychickou výhodu?

Přestože Zlín v předchozím duelu uspěl, nemyslím si, že by měl být na koni. V podobné situaci jsme byli před rokem s Plzní i se Spartou a v obou případech jsme následný venkovní zápas zvládli. Tentokrát máme výhodu domácího prostředí my a měli bychom ji s podporou plné haly využít. Víme, že už není kam uhnout, mužstvo, které teď vybojuje mečbol, bude ve značné psychické výhodě.

Neobáváte se, že trenéři vaši formaci rozhodí?

Nic tomu nenasvědčovalo. Je ovšem možné, že na křídle bude chybět Honza Hruška, o něhož se pokouší viróza. Bez ohledu na to, zda se mnou bude chodit na led Pepík nebo Franta, musím podat mnohem lepší výkon než naposledy ve Zlíně a přispět k našemu vítězství.

Únava se na vás ještě neprojevuje?

Nebudu tvrdit, že duely s urputným soupeřem nejsou náročné. Pokud se však nějaká už objevila, vidina postupu do semifinále ji jednoznačně přebíjí.

Snažil jste se během dvou dní mezi zápasy aspoň trochu vytěsnit myšlenky na hokej?

Pohrál jsem si doma s malým. Na nic jiného nemám teď v průběhu play off náladu.

Reklama

Související témata: