Hlavní obsah

Zlín bude pod tlakem. Sérii chceme zakončit na jeho ledě, plánuje Čermák

Brno

Bez úhony přečkali úvodní nápor Zlína a pak udeřili. Hokejisté Komety urvali v pátém čtvrtfinálovém utkání extraligového play off na svém ledě těsnou výhru 2:1 a jediný triumf je dělí od postupu mezi nejlepší čtyři týmy.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Kapitán Brna Leoš Čermák v souboji s Jiřím Marušákem ze Zlína.

Článek

„Je to paráda. Zlín teď bude pod tlakem, pokusíme se sérii zakončit už v sobotu na jeho ledě," plánoval spokojený kapitán Brňanů Leoš Čermák, který litoval, že jeho tým zahodil spoustu šancí. „Když soupeř čtyři minuty před koncem snížil na 1:2, zbytečně jsme se strachovali o výsledek. Bylo by trestuhodné ztratit tak dobře rozehrané střetnutí," věděl.

Čermák mohl k přihrávce na vedoucí branku přidat i gól, ale na začátku prostřední dvacetiminutovky trefil v sólu tyčku. „Chtělo to zamířit zhruba o pět centimetrů doleva. Byla to smůla, ale mrzet mě to nemusí," říkal po zápase spokojeně.

Dujsík si pochvaloval, jak mu střela sedla

Brněnské mužstvo nasměroval k triumfu v závěru úvodní třetiny obránce Tomáš Dujsík, který krátce po návratu z trestné lavice otevřel skóre. „Nejdřív jsem si chtěl obsadit protihráče, ale vzápětí jsem postřehl, že jsme získali puk, a tak jsem se na červené čáře zkusil ukázat Čermákovi. Leoš mě našel skvěle, a tak jsem se hnal sám na Kašíka. V obrovské rychlosti jsem nespekuloval a zkusil jsem vypálit do levého horního rohu, který se mi zdál odkrytý. Střela mi sedla parádně," liboval si Dujsík, který se navzdory lékařským prognózám stihl po dlouhodobém zranění do play off vrátit. „Záda naštěstí zatím drží, už to je pro mě malé vítězství," svěřil se.

Trenér Komety Vladimír Kýhos si liboval, že jeho mužstvo podalo mnohem lepší výkon než v pondělí ve Zlíně. „Přidali jsme podstatně na bojovnosti, ta nám na venkovním kluzišti chyběla," našel hlavní rozdíl.

Obhájci titulu hodně litovali, že z počátečního tlaku nic nevytěžili. „To byla velká chyba, minimálně třikrát jsme mohli skórovat. Místo toho jsme před první pauzou dovolili vstřelit gól soupeři. Tušil jsem, že jsme si tím zadělali na průser," tvrdil kapitán Zlína Petr Čajánek, který proseděl hektický závěr střetnutí k velké radosti brněnských diváků na trestné lavici kvůli desetiminutovému trestu za nesportovní chování. „Péťa poslední dobou tlumil na ledě emoce, avšak tentokrát nervy na uzdě neudržel. Cítil křivdu, a tak zřejmě něco nelichotivého sudím řekl. Je vidět, jak moc mu na výsledku záleží," omlouval lídra mužstva zlínský kouč Rostislav Vlach.

Jeho celek díky trefě obránce Oldřicha Kotvana snížil v závěru na jednogólový rozdíl a zápas zdramatizoval, ale ani hra bez brankáře už k vyrovnání nevedla. „S jediným gólem se v Brně zvítězit nedá, ale v sobotu se doma ještě pobijeme o prodloužení sezóny," slíbil urostlý bek.

Reklama

Související témata: