Hlavní obsah

Slavia - Č. Budějovice 1:3Motor zabral! České Budějovice vyhrály v baráži na Slavii

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Straka 0 : 1
29. Sklenář 1 : 1
54. Kuchejda 1 : 2
57. Nouza 1 : 3
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Českých Budějovic zvítězili v 6. kole baráže o extraligu na ledě Slavie 3:1 a po druhé výhře za sebou se přiblížili vedoucím Pražanům na rozdíl tří bodů. V 54. minutě rozhodl o úspěchu druhého týmu druhé nejvyšší soutěže nad posledním celkem extraligy David Kuchejda a výsledek ještě potvrdil Tomáš Nouza.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

David Kuchejda (vlevo) z Budějovic a Pavel Kolařík ze Slavie.

Článek

Slavia nastoupila stejně jako v pátek v Chomutově bez ofenzivního lídra Bednáře, k němuž přibyl na marodku další útočník Tomica. Naopak do sestavy Pražanů se vrátil obránce Valach, který při střevní viróze skončil před týdnem cestou z Olomouce v nemocnici v Pelhřimově.

Vstup do utkání vyšel Jihočechům, jež přesně po čtyřech minutách vedli. Straka napřáhl za pravým kruhem a přesnou ránou překonal Furcha. Motor se vzápětí ubránil při Vanišově trestu, při kterém pálil Štich. Během Divíškova vyloučení se mohlo změnit skóre na druhé straně, ale tísněný Rob se z dorážky neprosadil a slávistický gólman pokryl i Pajičův pokus.

Pak se bránili opět hosté. Po Novákově střele měl z dorážky možnost Babka a při pobytu Dana Růžičky na trestné lavici byl blízko vyrovnání Vas. Svěřenci trenéra Petra Rosola odolali i při Vráblíkově vyloučení a sami mohli hned v úvodu druhé části při trestu Antonína Růžičky zvýšit, ale Rob Furcha bekhendem nepřekonal.

Jihočeši neproměnili ani početní výhodu při Vlasákově vyloučení, kdy ztroskotal na Furchovi Švihálek. Slavia ve 28. minutě už Suchánkovi pobyt na trestné lavici zkrátila, když se Knotova rána od modré odrazila od Sklenáře za Bláhova záda. Ve 34. minutě podržel českobudějovický gólman svůj tým po průniku domácího Čermáka. Ten šel o chvíli později pykat a Slavii v oslabení opět uchránil od inkasované branky Furch.

V úvodu třetí třetiny byl vyloučen Pletka, ale ve vlastním oslabení měl šanci Holec. Tentýž hráč pak minul ve 44. minutě po Knotově střele. Pak pykal dvakrát za sebou Štich, Slavia však soupeře do vedení nepustila. V obou výhodách nepřekonal Furcha Straka.

Motor se však dočkal gólu v 54. minutě, kdy podklouzl u mantinelu Knot, Nouza přihrál mezi kruhy Kuchejdovi, který zakončil do pravého horního rohu Furchovy branky. Tři minuty před koncem při hře čtyř proti čtyřem zvýšil ze samostatného úniku náskok Českých Budějovic Nouza a Jihočeši si po páteční domácí výhře nad Olomoucí zajistili i první úspěch v baráži venku. V nervózním závěru se ještě poprali Poletín se Švihálkem.

6. kolo baráže o hokejovou extraligu:
HC Slavia Praha - ČEZ Motor České Budějovice 1:3 (0:1, 1:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 29. Sklenář (Knot, Pletka) - 4. J. Straka (Kuchejda, Nouza), 54. Kuchejda (Nouza, Vráblík), 57. Nouza (J. Straka). Rozhodčí: Hradil, Lacina - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 11:11. Využití: 1:0. Diváci: 4300.
Slavia Praha: D. Furch - A. Růžička, Štich, J. Novák, Šulc, Kolařík, Knot, Valach - M. Čermák, Vlasák, J. Doležal - Pletka, Divíšek, Sklenář - Holec, Vas, Kolář - Andres, Babka, Poletín. Trenéři: J. Beránek a Srdínko.
České Budějovice: Bláha - Punčochář, Žovinec, Suchánek, Vráblík, Mucha, Semrád, Dan Růžička - Marek, Pajič, Švihálek - Nouza, J. Straka, Kuchejda - Vaniš, Rob, A. Přibyl - Pašek, Trummer, D. Boháč. Trenéři: Rosol a Bělohlav.
Tabulka baráže:
1.Slavia Praha6310210:911
2.Chomutov6220217:1210
3.České Budějovice6202215:198
4.Olomouc6201314:167

Reklama