Hlavní obsah

Hokejisty Komety Brno by měl od příští sezóny trénovat Hadamczik

Aktualizováno

Bronzový tým uplynulého ročníku hokejové extraligy Kometu Brno by měl převzít bývalý reprezentační trenér Alois Hadamczik. Informaci přinesl v dnešním vydání deník Sport. Nahradit by měl kouče Vladimíra Kýhose, s nímž vedení Komety neprodloužilo smlouvu. O Hadamczikově příchodu do Brna se spekulovalo již dříve.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Alois Hadamczik v akci

Článek

Dvaašedesátiletý trenér skončil u reprezentace před čtrnácti měsíci. V extralize naposledy vedl v sezóně 2009/10 Vítkovice. Respektem ke Kometě se Hadamczik nikdy netajil a jeho jméno bylo s klubem spojováno v minulosti již několikrát. "Nemám k tomu moc co říci. Pokud si myslíte, že jdu do Komety, zavolejte si pana Zábranského a zeptejte se ho na to," odpověděl Hadamczik na dotaz deníku Sport.

Majitel Komety Zábranský na otázku nereagoval. V rozhovoru pro webové stránky klubu ohledně Hadamczikova nástupu jen šalamounsky vyloučil, že ostravskému podnikateli klub prodá.

Hadamczikovými asistenty by měli být Kamil Pokorný, který vedl v první lize Třebíč a v minulé sezóně byl v klubu sportovním manažerem, a stávající asistent Karel Beran. Brankáře má vést Radomír Daněk.

"Logiku to má. Pokorný je pracovitý trenér, má ambice a je zakořeněný v Třebíči, která s Kometou úzce spolupracuje," uvedl nejmenovaný zdroj Sportu. Třebíč je farmou Komety a Pokorný má přehled o značné části brněnského kádru.

Další bývalý asistent Martin Pešout zůstává v Brně a v příští sezóně povede juniory. Změny budou definitivně potvrzeny na tiskové konferenci klubu. Měla by se uskutečnit do 11. května, kdy začíná letní příprava.

Reklama

Související témata: