Hlavní obsah

Litvínov - Brno 0:1Čermák zařídil trefou v oslabení Brnu výhru v Litvínově

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Čermák 0 : 1
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté mistrovského Litvínova podlehli v sobotním 30. kole extraligy doma Kometě Brno 0:1 a po třetí prohře z posledních čtyř zápasů zůstávají poslední o čtyři body za třináctými Karlovými Vary. Kometě zařídil teprve druhou výhru z posledních sedmi utkání trefou už v 70. vteřině utkání ve vlastním oslabení Leoš Čermák. Gólman Marek Čiliak udržel poprvé v sezoně čisté konto.

Článek

Po 26 vteřinách hry šel pykat hostující obránce Kaberle, ale mohl na trestné lavici slavit vedení svého týmu. Čermák ujel domácí defenzívě a s přehledem překonal Januse. Další šanci Komety měl Vondráček, ale domácí brankář tentokrát výtečně zakročil.

Litvínov zahrozil až v deváté minutě. Hanzl z rohu nabil Doležalovi, který střelou z první zamířil pouze do Čiliakových betonů. Hra se přitvrdila a závěr úvodní části patřil aktivním hostům. Na Januse ale nevyzrál nikdo z trojice Kuboš, Němec a Vondráček.

V 23. minutě našlápl po pravém křídle nejaktivnější litvínovský hráč Vantuch, dostal se až před Čiliaka, v zakončení ale ztroskotal na brněnském brankáři. Pak zůstal za hostující brankou ležen otřesený obránce Hanzlík, který neustál souboj s Hořavou a musel opustit led s bolestivou grimasou.

Další šance přišla až v 35. minutě, kdy se mohl ocitnout tváří v tvář hostujícímu brankáři Jánský, ale s pukem skončil v rohu hřiště. V následné akci vydoloval puk ze skrumáže Doležal, nedokázal ho ovšem zasunout za Čiliaka. V 38. minutě srazil u hrazení Kováčik Skleničku a i domácí obránce napodobil Hanzlíka, když musel na ošetřovnu.

V 45. minutě našel Lukeš nezištně křížným pasem Jánského, který bombou od modré čáry těsně minul branku. Z druhé vlny pálil ještě Pavelka a Čiliak zakročil. Domácí poté hráli 66 vteřin početní výhodu pěti proti třem, ovšem kromě střel Pavlíka a Lukeše nad branku si žádnou příležitost nevypracovali.

Litvínov byl v náporu, ale Čiliak společně se svými spoluhráči působili jako neprostupná zeď. V závěru utkání si na něm vylámali zuby Hanzl, Kubát i Lukeš. Kometa tak vyhrála venku podruhé za sebou 1:0, když se jí to povedlo i před dvěma týdny na ledě Vítkovic.

HC Verva Litvínov - HC Kometa Brno 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Branka a nahrávka: 2. L. Čermák (J. Káňa II). Rozhodčí: Šindler, Pavlovič - Frodl, Špůr. Vyloučení: 3:5, navíc Kováčik (Brno) 10 min. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 5341.
Litvínov: Janus - Chaloupka, Kubát, F. Pavlík, T. Pavelka, Gula, Frolo, Z. Sklenička - M. Hořava, R. Hanzl, Trávníček - Jánský, Duda, Lukeš - Vantuch, Gerhát, Piroš - Jurčík, Havlíček, J. Doležal. Trenéři: Rulík a Šlégr.
Kometa Brno: Čiliak - Kuboš, T. Kaberle, Štindl, Hanzlík, Kováčik, Malec, Stehlík, Trška - Vondráček, J. Hruška, Ostřížek - Dostálek, V. Němec, J. Káňa II - H. Zohorna, L. Čermák, Burian - Dočekal, Koreis, Raška. Trenéři: Hadamczik, K. Beran a Pokorný.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Kladno - Vsetín 4 : 1 dohráno
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  6 : 3 Pardubice - Třinec 6 : 3 dohráno
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín