Hlavní obsah

Extraligové hokejové kluby Pardubice a Chomutov si mění brankáře

Extraligové hokejové kluby Pardubice a Chomutov si vyměnily brankáře. Na východ Čech odchází Miroslav Kopřiva, za Piráty bude nově chytat Robert Kristan. Kluby oznámily výměnu na svých oficiálních internetových stránkách.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Miroslav Kopřiva po inkasovaném gólu v Brně.

Článek

"Robert Kristan po návratu po zranění nedostával v posledních utkáních tolik příležitostí, většinu z nich chytal Brandon Maxwell. Do závěru sezony chceme jít s kvalitní brankářskou dvojicí, která letos prokazuje vysokou výkonnost. Proto jsme se rozhodli pro tuto výměnu," uvedl pardubický generální manažer Pavel Rohlík.

Slovinský reprezentant ve své druhé sezóně v extralize nastoupil k deseti zápasům Pardubic, v nichž měl úspěšnost pod 90 procent a průměr 3,44 gólu na zápas. Dvaatřicetiletý Kopřiva zasáhl do 26 utkání Pirátů, ve kterých inkasoval v průměru 2,34 branky na utkání s úspěšností 91,43 procenta a třikrát udržel čisté konto.

Kopřiva by měl být už proti Spartě

"Miroslav Kopřiva je zkušený extraligový brankář, letos je v Chomutově statisticky nejlepší. Jeho angažováním chceme ještě více zkvalitnit tento post. V předchozích sezónách prokázal svou vyspělost, věříme, že v těžkých bojích v závěru tohoto těžkého ročníku nám může výrazně pomoci," řekl Rohlík.

Pardubice jsou aktuálně dvanácté a v závěru základní části nejvyšší soutěže budou bojovat o postup do předkola play off. Chomutov je po návratu mezi elitu osmý a usiluje o přímý postup do čtvrtfinále. Na šestou Olomouc ztrácí dva body.

Zatímco Kopřiva by měl být Pardubicím k dispozici již pro nedělní domácí zápas proti Spartě, Kristan se k Pirátům připojí až v pondělí. Severočeši mají duel 37. kola proti Hradci Králové odložený na únor.

Reklama

Související témata: