Hlavní obsah

Plzeň - Olomouc 3:2 SNPlzeň vyrovnala až v závěru, v nájezdech pak zápas otočila

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Kubalík 1 : 0
20. Vyrůbalík 1 : 1
47. Buc 1 : 2
58. Kratěna 2 : 2
65. Lev (rozhodující nájezd) 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně porazili ve 43. kole Olomouc 3:2 po samostatných nájezdech a připsali si třetí výhru z posledních čtyř utkání. Domácí sice vedli, ale hosté dokázali díky dvěma využitým přesilovkám skóre obrátit a sahali po třech bodech. Západočechy zachránil od porážky kapitán Ondřej Kratěna trefou v 58. minutě při přesilové hře a bonusový bod jim v nájezdech zajistil Jakub Lev. Hanáci přesto pokračují v bodové sérii, kterou protáhli na sedm utkání.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Plzeňští hokejisté se radují z gólu. Zleva Nicholas Johnson, Ondřej Kratěna a David Sklenička.

Článek

Hosté zahrozili již během úvodního střídání, po nečekaném odrazu puku od mantinelu ale Herman z bezprostřední blízkosti pálil jen do horní tyče. Poté převzali iniciativu domácí, naráželi ovšem na dobře organizovanou defenzivu Olomouce. Navíc v 11. minutě nabídl Kratěna svým faulem soupeři přesilovku a jen skvělé zákroky Machovského proti střele Laše i následné dorážce Buce uchránily Indiány od pohromy.

Za chvíli na druhé straně vypálil nekrytý Jeřábek z mezikruží sice vedle, ale vzápětí po rychlé kombinaci prvního plzeňského útoku skóroval u pravé tyče volný Kubalík. Rozjeté domácí zabrzdil nedovolený zákrok Svobody v útočném pásmu, který v přesilové hře potrestal 52 vteřin před první sirénou z levého kruhu přesně mířící Vyrůbalík.

Olomouc vyrovnání povzbudilo a do prostřední části vstoupila aktivněji. Početní výhodu sice hosté nezužitkovali, krátce po jejím skončení však na brankovišti nebezpečně zakončoval Pekr. O chvíli později se až do šance protáhl Skladaný, Machovský ale stačil jeho střelu vyrazit. V polovině utkání se směrem dopředu připomněli také domácí, po Indrákově ideální přihrávce ale Kubalíkovu teč zastavil Vošvrda. Olomoucký gólman se ve 35. minutě zaskvěl během plzeňské přesilovky, kdy ho nejprve zachránila tyč po střele Kubalíka a poté stačil lapačkou pohotově vyrazit volej Hrni.

Nápor Indiánů vrcholil při další přesilovce v závěru druhé části. Hosté se štěstím přečkali Kubalíkovu teč a chvíli na to Kracík nestačil do sítě poslat volný kotouč za překonaným Vošvrdou.

Na začátku závěrečné dvacetiminutovky hosté nevyužili přesilovou hru, ale dostali se do tempa a ve 47. minutě už vyloučeni Skleničky potrestali. Po závaru před brankou upravil dorážející Buc na 1:2. Domácí zareagovali stažením sestavy na tři útoky, dlouho se však nedokázali prosadit přes hosty výborně střežené střední pásmo do šance. Až při vyloučení Eberleho v 57. minutě vyrovnal po křížné přihrávce Lva zblízka Kratěna.

Prodloužení vzápětí Hanáci neodvrátili během početní výhody a v nastavení v dobré pozici neuspěl ani Vodný. Početní výhodou pohrdli i domácí, ale v sedmé sérii nájezdů jim druhý bod zajistil Lev.

43. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Olomouc 3:2 po sam. nájezdech (1:1, 0:0, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 12. Kubalík (Indrák, Kracík), 58. Kratěna (Lev, Kadlec), rozhodující sam. nájezd Lev - 20. Vyrůbalík (Buc, Herman), 47. Buc (Herman, Skrbek). Rozhodčí: Pešina, Lacina - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:2. Diváci: 4796.
Plzeň: Machovský - Kudroč, Jeřábek, Kadlec, D. Sklenička, Kubka, Moravčík - Indrák, Kracík, Kubalík - Kratěna, Bližňák, Johnson - Hrňa, Preisinger, T. Svoboda - Hollweg, Lev, Poletín. Trenéři: Michal Straka a Čihák.
Olomouc: Vošvrda - Skrbek, Vyrůbalík, Houdek, Staněk, Jaroměřský, Ondrušek - Buc, Herman, Laš - Eberle, Řípa, Vodný - Skladaný, Húževka, T. Mikúš - Pekr, Rác, Holec. Trenéři: Venera a Tomajko.

Reklama

Související témata: