Hlavní obsah

Výborný s Jelínkem povedou hokejisty Sparty i v příští sezóně

PRAHA

Hokejisty pražské Sparty povedou také v příští sezóně současní trenéři František Výborný a Marian Jelínek. Vedení klubu uplatnilo opci a prodloužilo s oběma smlouvu i na ročník 2006/2007. Uvedly to oficiální internetové stránky klubu.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Trenér hokejistů Sparty František Výborný.

Článek

Pro trenérskou dvojici je to motivace před klíčovými zápasy, které rozhodnou o tom, zda se jeden z nejbohatších klubů v extralize protlačí do play off. "Tahle nabídka mě potěšila ještě více než ta první," uvedl v rozhovoru na stránkách klubu Výborný v narážce na první kontakt před podzimním příchodem do Sparty v době, když se ještě věnoval pouze slovinské reprezentaci.

Za jeden ze stěžejních úkolů pro letní pauzu považuje udržet kostru současného týmu pohromadě. "V minulých letech se jádro týmu nedrželo. Pouštěli se i hráči, na kterých se mělo stavět. Musíme nyní pracovat na tom, aby se jádro znovu vytvořilo," uvedl Výborný. A dodal, že by v Holešovicích rád přivítal svého zetě Jaroslava Hlinku, jehož se v létě pokusí vyvázat ze smlouvy v Klotenu. "Věřím tomu, že se to pro příští rok povede a bude tu působit," řekl.

Výborný s Jelínkem vystřídali na začátku listopadu odvolaného Jaromíra Šindela, který byl s jedním z největších favoritů extraligy v tabulce až osmý. Stejná příčka patří Pražanům i v současnosti.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice