Hlavní obsah

Hokejový Liberec prožil báječný víkend

Josef PešoutPrávo

Hokejový Liberec prožil báječný víkend na domácím ledě. Během dvou dnů nastřílel soupeřům deset gólů, upevnil si 2. příčku extraligové tabulky a sklidil aplaus publika. Klíčovou oporou severočeského týmu na cestě k vítězství nad Znojmem (3:1) a Pardubicemi (7:1) byl brankář Milan Hnilička.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

"Souhrnné skóre 10:2 vypadá pěkně, ale pro mě je nejdůležitější zisk šesti bodů," mínil gólman, jemuž v nedělním duelu scházelo 7 minut k tomu, aby popáté v sezóně vychytal čisté konto. "Malinko mě inkasovaný gól od Čalouna mrzí, ale těžkou hlavu z toho nemám. Byl to krásný duel před vyprodanou halou," usmíval se Hnilička.

Kouzlo domácí neporazitelnosti, která čítá už dvaadvacet zápasů, podle něj mužstvu pomáhá. "V Tipsport Aréně máme velké sebevědomí a skvělá divácká kulisa nás žene dopředu. Hrajeme v pohodě, snad fanoušky potěšíme i výhrami venku," tvrdil Hnilička.

Zářili Slováci Vaic a Podkonický

Na víkendové bilanci se pěti asistencemi, dvěma proti Znojmu a třemi proti Pardubicím, podílel útočník Lubomír Vaic. "V neděli mi rozhodčí přiřkli dokonce čtyři finální nahrávky, ale na můj popud to změnili. Šachlovi nahrával přece Moravec," upřesnil sportovně svou statistiku nejproduktivnější hráč Bílých Tygrů. Liberecká síla je v přesilovkách. "Dost se jim věnujeme a jsme rádi, že to vychází," pravil Vaic.

Dvěma góly zničil pardubické ambice další slovenský forvard v libereckém dresu, Andrej Podkonický: "Hosté měli mezery v obraně, proto jsme využili sehranosti s Vaicem a Šachlem. S chutí jsme si zakombinovali, snad se to lidem líbilo. Jen si přeji, abychom domácí vítěznou šňůru protáhli i při úterním zápase s Vítkovicemi."

Ofenzíva Liberce asi navíc získá další cennou posilu, na sever Čech má namířeno útočník Václav Pletka. Šestadvacetiletý bývalý třinecký hráč hráč, který nedávno předčasně ukončil nepříliš vydařené angažmá v Dynamu Moskva, se podle informací ČTK s klubem dohodl na podmínkách. Definitivně by měl být jeho příchod na sever Čech dotažen dnes.

Reklama

Související témata: