Hlavní obsah

Hráčské loučení nevyšlo, o to víc chci být prospěšný v nové roli, říká hradecký manažer Kudrna

Hradec Králové

Ve čtyřiceti letech ukončil hokejový útočník Jaroslav Kudrna na jaře aktivní kariéru a plynule přešel do funkcionářské role sportovního manažera klubu Mountfield Hradec Králové. „Je to pro mě nová práce. Už ne fyzická na ledě, ale spíš psychická. Začal jsem se smiřovat a sbližovat s tím, že to bude něco jiného,“ svěřil se Kudrna v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Josef Pešout, Právo

Jaroslav Kudrna.

Článek

Nelitujete přece jen odchodu z extraligového hokeje, co se týče hráčského působení? A jak vstřebáváte nynější změnu?

Věk se dá těžko zastavit. Měl jsem nastavenou nějakou hranici do čtyřicítky a v posledních letech jsem kvůli zranění už vynechával pár zápasů. Vnitřně jsem se rozhodl, že letos skončím, ale nebylo to jednoduché. Ukončil jsem kariéru v hradeckém dresu ve čtvrtfinále play off v Mladé Boleslavi. Mrzí mě, že nešlo o vítězné hráčské loučení. O to víc se budu snažit, abych byl úspěšný s Hradcem jako funkcionář.

Hradeckému týmu se vlastně rozpadla elitní útoční trojice Kudrna, Mertl, Šimánek. Vy jste skončil a Tomáš Mertl zamířil znovu do zahraničí.

Není to nic převratného. To, že nebudu pokračovat na ledě, se vědělo. A Tomáš Mertl, který nám vypomáhal dva měsíce na konci minulé sezóny, to měl postavené, že chce opět odejít do Záhřebu, hrajícího KHL. A taky tam odešel. Místo nás budou muset nastoupit další hráči (úsměv).

Už jste se podílel na obměnách a tvorbě současného kádru?

Do přestupů jsem toho moc neřekl, protože se složení týmu pro následující sezónu zpravidla tvoří už během sezóny předešlé. Neměl jsem rozhodovací roli. Pro mě to začne až další rok.

Přesto ale máte přehled o hráčském pohybu v mužstvu.

V přípravě je zatím i Karel Pilař, i když mu trenéři sdělili, že s ním nepočítají a může si hledat nové angažmá. Ale má smlouvu a chodí na tréninky. Jirkovi Vašíčkovi skončila smlouva a odešel do Košic. Trenéři se dohodli, že víceméně typ tohoto hráče se pokusí nahradit jiným obráncem. Je tady Bača. A taky další noví kluci Gregorc a Štajnoch. Poctivě makají a dřou. Jsou bráni do základu a klub s nimi spojuje nějaká očekávání.

Už se k týmu připojil reprezentační útočník, z Mladé Boleslavi přicházející Richard Jarůšek?

Máme ho podepsaného s uzavřenou smlouvou. Po návratu z mistrovství světa dostal ještě od trenérů volno a předpokládáme, že brzy začne trénovat s týmem.

Je už kádr zcela uzavřený?

Ještě ne. Dál sháníme top centra. Chceme spíš mladšího, který by měl mít místo v první nebo druhé formaci. Ale takových je málo. O někom víme, máme rozhozené sítě. A zda vůbec a kdy eventuálně přijde, záleží na tom, jestli se domluvíme.

Co říkáte na skladbu přípravných zápasů?

Počátkem srpna pořádáme velmi dobře obsazený turnaj - Mountfield Cup za účasti ruských velkoklubů Avangard Omsk a Salavat Julajev Ufa z KHL a Pardubic. Následují i utkání s extraligovými soupeři.

Jak se vám z pozice sportovního manažera spolupracuje s trenéry Václavem Sýkorou a Pavlem Hynkem?

Komunikace s nimi je bezproblémová. Jsou to profesionálové a poznal jsem je už jako hráč. Pavel Hynek, který teď přišel na post asistenta, mě trénoval krátce v Liberci, a pan Sýkora byl u hradeckého áčka už na konci minulé sezóny jako konzultant.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec