Hlavní obsah

Sparta - Slovan Bratislava 4:2Kalousova vítězná premiéra! Sparta při návratu do Holešovic porazila Slovan

Praha

Premiéra na sparťanské střídačce dopadla pro trenéra Jiřího Kalouse na výbornou. Nástupce Josefa Jandače dovedl hokejisty Pražanů v jejich úvodním přípravném duelu na novou sezónu k zasloužené výhře nad účastníkem Kontinentální ligy Slovanem Bratislava 4:2.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Lukáš Klimek ze Sparty (uprostřed) se raduje se spoluhráči z gólu.

Článek
Fotogalerie

Přitom se očekávalo, že Slovan vedený českým koučem Říhou bude rozehranější, neboť na rozdíl od svého dnešního soupeře má za sebou již dvě přípravná utkání.

Jenže Sparta v holešovické aréně hrála s velkou chutí a lehkostí. Už po třech minutách jí sudí neuznali trefu Kudrny, když se unáhlili a předčasně odpískali faulů hostů. Brzy na to už ale dal Klimek, jenž při absenci obvyklého kapitána Hlinky měl na dresu céčko, regulérní gól. Slovan sice zásluhou Jegliče vyrovnal, domácím ale ještě do první přestávky vrátil vedení Švrček.

V prostřední třetině potvrdil své střelecké vlohy Petr Vrána. Letní posila Sparty ze švédského Brynäs překonala kanadského gólmana Brusta dvakrát v rozmezí pěti minut. Slovan v závěrečné části hry zásahem svého českého kapitána Nedorosta už jen snížil.

Oba týmy si pak vyzkoušely i tříminutové prodloužení ve čtyřech bruslařích na obou stranách a následně i stejně dlouhý úsek hry tři na tři. Další branky už ale nepadly, Jeglič v samém závěru neproměnil trestné střílení.

Přípravné hokejové utkání:
Sparta Praha - Slovan Bratislava 4:2 (2:1, 2:0, 0:1)
Branky: 23. a 28. Vrána, 6. Klimek, 20. Švrček - 15. Jeglič, 47. Nedorost.

Reklama

Související témata: