Hlavní obsah

Liberec přejel Vary, Sparta dobyla Pardubice, Chomutovu se zdařil obrat, extraligu vede Kometa

vat,vap,likSport.cz
Aktualizováno

Hokejová extraliga měla v neděli na programu kompletní druhé kolo. V čele je po něm Kometa Brno, která pokořila hradecký Mountfield (3:1). Úřadující mistr z Liberce zvítězil 5:1 v Karlových Varech. Třinec v Plzni vyválčil body za výhru 2:1. Sparta dobyla pardubický led (3:2). Chomutovu se ve Vítkovicích zdařil obrat a odváží si také výhru 3:2. Litvínov neuspěl doma proti Zlínu (3:6) a Mladá Boleslav podlehla Olomouci (0:2).

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Liberečtí hráči se radují ze druhého gólu na ledě Karlových Varů. Zleva Tomáš Mojžíš a Mário Bližňák.

Článek
Fotogalerie

Plzeňští hokejisté vstoupili do nové sezóny až v neděli, doma přivítali Třinec, který porazil v pátek Pardubice 4:1. Indiáni na slezský celek příliš neumí. Loni s ním třikrát ve čtyřech případech prohráli. Letošní rok zatím není výjimkou. Domácí vstřelili jeden gól, ale až v předposlední minutě, prohráli 1:2, když sami inkasovali v první a třetí dvacetiminutovce. Body pro hosty vystřílel Hrňa, který dal oba góly.

Poprvé v sezóně vyjel na extraligový led i mistr z Liberce, který si ze zahajovacího klání udělal menší exhibici, když vyhrál jednoznačně v Karlových Varech 5:1. Na ledě Energie se svěřencům Filipa Pešána v loňském ročníku dařilo, pokaždé zde dokázali zvítězit a vždy z toho byla pořádná přestřelka (5:4, 7:2). Tento rok svoje představení ještě vylepšili, hosté dávali góly a inkasovali jen jednou.

Kometa Brno přivítala doma Hradec Králové. Domácí jsou považováni vzhledem k velkému posilnění kádru za jednoho z největších aspirantů na mistrovský titul. V pátek to potvrdili, brali tři body ve Zlíně. V neděli vedli o gól, remíza, opět vedení o gól. Nakonec to byl zase plný počet bodů. Hosté prohráli 1:3 a Kometa se před vyprodaným hledištěm radovala.

Sparta bez hlavního kouče vyhrála v Pardubicích

Ostravský tým musel proti Chomutovu přeskupit druhou útočnou formaci, protože nenastoupil Kucsera. Proti Pirátům se Vítkovicím z dlouhodobého hlediska daří. Ale ne vždy má historie pravdu. Ve druhém kole došlo na přetahovanou. První třetinu vyhráli domácí, prostřední část hosté. Ti se dvakrát trefili i v poslední dvacetiminutovce a ze stavu 0:2 otočili na konečných 3:2 a mužstvo vedené trenérem Vladimírem Růžičku bralo do tabulky tři body.

Sparta bez svého hlavního kouče první duel sezóny prohrála v nájezdech, bod si odvezla z Vítkovic. V neděli hrála v Pardubicích a její trenér Jiří Kalous seděl zrovna v letadle s národním týmem a letěl do Pittsburghu. Opět porážka? Patnáct minut před koncem třetí části vedli hosté o jediný gól a domácí museli přidat, pokud by stav aspoň nesrovnali, měli by po dvou kolech na kontě nula bodů. Třicet sekund před šedesátou minutou si Pardubice vzaly oddechový čas, stále prohrávaly 2:3. Skóre se už neměnilo, sparťané si do Prahy vezli všechny body.

44 sekund rozhodlo v Mladé Boleslavi

Jedním ze dvou klubů, jež dokázaly v prvním kole vyhrát na cizím kluzišti za tři body, byl Litvínov. Chemici zvítězili nad Olomoucí 3:1. Navázat na výhru chtěli doma proti Zlínu, ten dostal v prvním kole pět gólů doma od Brna. Jenže ve druhém kole hosté v prostřední části dokázali během deseti minut navýšit vedení na 4:1, čímž domácí hokejisty zaskočili. Góly padaly dále, ve 48. minutě domácí snížili na 3:5. V předposlední minutě Roman Vlach možnou zápletku ukončil, zvýšil na 6:3 a Zlín si po páteční porážce připsal první tři body do tabulky.

Výborný obrat předvedli v pátek hokejisté Mladé Boleslavi. Otočili skóre z 1:4 na 5:4 a po prodloužení vyhráli v Hradci Králové. Jaké představení si nechali pro své fanoušky na úvod sezóny? S Olomoucí prohrávali už od 6. minuty 0:2 - 44 sekund na dlouhou dobu určilo skóre. Více branek se diváci nedočkali a hosté brali tři body.

2. kolo hokejové Tipsport extraligy:
Plzeň - Třinec 1:2
Branky: 56. Indrák - 12. a 49. Hrňa
Karlovy Vary - Liberec 1:5
Branky: 57. Vachovec - 5. Krenželok, 12. Bližňák, 36. Vitásek, 51. Bulíř, 54. Jelínek
Brno - Hradec Králové 3:1
Branky: 15. Trška, 49. Haščák, 60. Němec - 39. Knotek
Pardubice - Sparta 2:3
Branky: 12. Nahodil, 45. Ovčačík - 11. Forman, 18. Cingel, 41. Vrána
Vítkovice - Chomutov 2:3
Branky: 6. Olesz, 14. Květoň - 34. Valach, 46. Koblasa, 57. Huml
Litvínov - Zlín 3:6
Branky: 31. Lukeš, 46. Hübl, 48. Trávníček - 30. a 35. Honejsek, 14. a 59. Vlach, 25. Podešva, 41. Bukarts
Mladá Boleslav - Olomouc 0:2
Branky: 5. Jaroměřský, 6. Skladaný

Reklama