Hlavní obsah

Zlaté body, ulevil si po vítězství Olomouce autor vítězného nájezdu Strapáč

Olomouc

Hokejisté Olomouce po klopýtnutí s Třincem další domácí prohru nepřipustili a po samostatných nájezdech porazili loňského mistra, nyní souseda v tabulce Liberec 2:1.

Foto: ČTK

Hokejisté Olomouce se radují z gólu.

Článek

Dobře to však pro ně dlouho nevypadalo, zvláště poté, co Lakatoš dostal v 23. minutě Severočechy do vedení. Kohouty však čtyři minuty před koncem spasil vyrovnávacím gólem, Juraj Mikúš a v samostatných nájezdech o jejich výhře rozhodl Strapáč

„Čekal jsem, co gólman udělá. Dlouho stál, tak jsem zkusil kličku a vyšlo to. Z vítězství mám velkou radost, hlavně kvůli divákům, kteří nás hnali až do konce a zasloužili si, aby si mohli zakřičet po vítězném utkání," tvrdil šťastný Petr Strapáč.

Se ziskem dvou bodů byl spokojen i olomoucký trenér Jan Tomajko. „Jsme za ně strašně rádi. Loni jsme v nájezdech mockrát úspěšní nebyli," uvedl Tomajko.

Zároveň přiznal, že Liberec byl dvě třetiny lepším týmem. „Byli jsme pořád o krok pozadu. Soupeř se držel na puku, vyhrával všechny souboje a my jsme měli s jeho hrou obrovské problémy. Ve třetí třetině jsme hru však zjednodušili a vyrovnání jsme si zasloužili. Prodloužení, kde se hraje tři na tři, to už byla loterie," mínil lodivod Kohoutů.

„Nemohli jsme se do jejich obrany dlouho dostat. Přišlo to až v závěru, kdy to kluci výborně sehráli. Šance jsme pak měli i v prodloužení, ale žádnou jsme nevyužili. Naštěstí jsme to urvali v nájezdech. Zlaté body," ulevil si střelec Strapáč.

Zklamání naopak vládlo v kabině Liberce. „Dvě třetiny jsme byli lepší, ale neproměnili jsme vyložené šance, což nakonec bylo klíčové. Kdybychom domácím odskočili na rozdíl dvou gólů, zápas by to asi zlomilo. Ve třetím dějství přidali, zatlačili nás do defenzívy, a i když Roman Will nás několikrát skvělými zákroky podržel, v závěru jsme inkasovali. V prodloužení, které bylo kvůli nedisciplinovanosti, ale i našim zbytečným ztrátám emotivní, jsme pak měli trochu štěstí. Škoda, že v nájezdech jsme na bod navíc nedosáhli," litoval liberecký kormidelník Filip Pešán.

Reklama

Související témata: