Hlavní obsah

Pardubice - Třinec 0:4Třinec vyhrál v Pardubicích a dostal se do čela extraligy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Polanský 0 : 1
46. Rákos 0 : 2
49. Adamský 0 : 3
60. Kreps 0 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Třince vyhráli ve 14. kole Tipsport extraligy na ledě Pardubic 4:0 a dostali se do čela tabulky o skóre před Kometu Brno. Oceláři se sice ujali hned v úvodu vedení díky Jiřímu Polanskému, ale utkání bylo až do 45. minuty vyrovnané a domácí navíc neproměnili několik jasných šancí. Trefy Daniela Rákose a Martina Adamského ale poté odpor Dynama zlomily. Do prázdné branky potvrdil výsledek Kamil Kreps. Gólman Šimon Hrubec udržel čtvrtou nulu v sezóně.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Třinečtí hokejisté slaví gól v Pardubicích. Jeho autorem byl Jiří Polanský (vpravo).

Článek

Třinec se snažil od začátku zápasu potvrzovat roli favorita a už v páté minutě se při hře čtyři na čtyři ujal díky dorážce Polanského vedení. Málokdo asi tipoval, že to bude na dlouhou dobu jediná změna skóre. Pardubice postupně vyrovnaly hru a připravily si několik šancí, ale ve finální fázi troskotaly na výborném Hrubcovi.

Gólman Ocelářů si během krátké chvíle poradil jak se střelou Rolinka, tak s tutovou šancí Malleta, který byl osamocený před brankovištěm. Po krátkém úniku po křídle neuspěl ani Zohorna. Třinec se nikam netlačil, ale když se v závěru první části vydal do brejku, tak měl Maxwell co dělat, aby zneškodnil šanci agilního Špirka.

Krátce po startu druhé třetiny ujeli do přečíslení také Nahodil se zakončujícím Rolinkem, který opět nevyzrál na rychle se přesunujícího Hrubce. Gólman Ocelářů pomohl svému týmu přestát i dvě oslabení, při kterých hned ve dvou šancích vychytal Malleta. Hosté sice byli ve střelbě aktivní, ale k větším šancím se dlouho nemohli propracovat. Nebezpečně vypadala až Špirkova střela, která letěla kousek vedle. Při chytré teči Adamského pohotově zasáhl Maxwell.

Hrubec vychytal druhou nulu v řadě

Na druhý gól zápasu čekali diváci takřka čtyřicet minut. Stejnou dobu drželo aktivní Dynamo naděje na bodový zisk. Při přesilovce ve 45. minutě tečoval Rákos nahození Martina Růžičky a kotouč se štěstím doklouzal až do branky. Za tři minuty zlomili Oceláři odpor Pardubice definitivně. Kousek za modrou čárou napřáhl Adamský a jeho tvrdá rána znamenala tříbrankový náskok pro hosty.

Pohodlné vedení si Třinec v klidu pohlídal až do konce zápasu. Pardubice v posledních dvou minutách nevyužily ani přesilovou hru, kterou posílily odvoláním brankářem. Naopak 44 vteřin před třetí sirénou vstřelil snadný gól do prázdné branky Kreps.

14. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Dynamo Pardubice - HC Oceláři Třinec 0:4 (0:1, 0:0, 0:3)
Branka a nahrávky: 5. Polanský (Hrabal, Hrňa), 46. Rákos (Martin Růžička, J. Petružálek), 49. Adamský, 60 Kreps (Dravecký). Rozhodčí: Hradil, Úlehla - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 4:6, navíc Jank (Třinec) 10 min. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 6758.
Pardubice: Maxwell (60. Klouček) - Ščotka, Čáslava, F. Novák, Bokroš, Leduc, Ovčačík - P. Sýkora, Redebach, Hubáček - Mallet, Nahodil, Rolinek - Bárta, D. Tomášek, H. Zohorna - Panna, T. Kaut, Poulíček. Trenéři: P. Rohlík, V. Martinec, Mikeska a K. Beran.
Třinec: Hrubec - Roth, Linhart, Hrabal, M. Doudera, Nosek, L. Galvas, Jank - Martin Růžička, Marosz, J. Petružálek - Dravecký, Kreps, Rákos - Irgl, Polanský, Adamský - Hrňa, Špirko, Jašek. Trenéři: Kýhos, Mucha, B. Kopřiva.

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice