Hlavní obsah

Co jsem z Litvínova pryč, nikdy jsem nad ním nevyhrál, smál se olomoucký zadák z nouze Matai

Olomouc

Olomoučtí Kohouti si ve 27. kole extraligy vyšlápli na Litvínov, rozstříleli ho 7:1 a slavili tak třetí výhru na domácím ledě v řadě. Ke kanonádě jednou trefou a asistencí přispěl i náhradník, litvínovský odchovanec Jakub Matai.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Hráči Olomouce se radují. Ilustrační snímek.

Článek

Čím to bylo, že jste favorizovanému Litvínovu dali takovou nakládačku?

Přijeli sem až dnes a to bylo znát. První třetinu ještě byli v autobuse. Je to sem šest hodin s obědem. Když se pořádně nerozcvičíte, je to na prd. Nám se konečně povedlo zužitkovat úvodní tlak. Dali jsme rychle gól a chvíli před odchodem do šaten další. Hrát jsme však nepřestali ani v druhé třetině a tu třetí, to už se jen dohrávalo.

Vám muselo vítězství obzvláště chutnat?

Jsem hlavně rád, že jsem hrál a zvítězili jsme. Ráno Tomáš Houdek říkal, že má nějaké drobnější zranění, že nebude moci nastoupit. Věděl jsem tedy, že se opět na led dostanu. Snažil jsem se odvést maximum a snad se to povedlo. Co jsem z Litvínova odešel, nikdy jsem ještě nad nimi nevyhrál. Teď to konečně přišlo. Peníze, co jsem vypsal, mohu dát do kasy a ještě jsem vstřelil svůj první letošní gól, takže super!

Zdálo se, že vám při gólové trefě pomohla teč jednoho z litvínovských hráčů?

Ne. Žádná tam nebyla. Knotek s Lašem ale výborně přejížděli před bránou a tak gólman toho moc neviděl. Měl jsem to tak snazší.

Obráncem jste se stal vlastně z nouze. Olomouc jich moc nemá, ä někteří jsou ještě zranění. Jak to berete?

Jsem v tom našem týmu tak trochu holka pro všechno. Jak už jsem ale řekl, především jsem rád, že hraji. A v obraně mi to sedí. Nestěžuji si.

Dal jste gól, přidal asistenci. To se olomouckým zadákům často nestává. Vaši trenéři nepochybně budou mít o čem přemýšlet?

Ono to trochu zkresluje ten výsledek. Snad jsem jim ale brouka do hlav dal.

Vyhráli jste podruhé v řadě, navíc jste zdolali Kometu a Litvínov, tedy silné soupeře. Je krize, kterou jste si v posledních týdnech procházeli pryč?

Doufám, že ano. Výhra nad Kometou nás nastartovala.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice