Hlavní obsah

Karlovy Vary - Olomouc 2:3 PPOlomouc prolomila výhrou v Karlových Varech neúspěchy venku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Skladaný 0 : 1
27. Vyrůbalík 0 : 2
34. Mullane 1 : 2
51. Harant 2 : 2
62. Strapáč 2 : 3
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

Hokejisté Olomouce vyhráli v 30. kole extraligy na ledě posledních Karlových Varů 3:2 v prodloužení a dočkali se venku úspěchu po devíti prohrách za sebou. Ztratili sice dvoubrankový náskok, ale v čase 61:55 rozhodl v jejich prospěch útočník Petr Strapáč. Energie prohrála šestý z posledních sedmi zápasů.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Petr Strapáč (vpravo) z Olomouce střílí rozhodující gól do sítě Karlových Varů.

Článek

Hosté byli v úvodu aktivněji a nic na tom nezměnily ani dvě přesilovky domácích. Vyplynulo z toho nebezpečné nahození Jaroměřského i šance Skladaného, který nedokázal puk zasunout do odkryté části branky. V 18. minutě navíc trefil Eberle tyč.

Za domácí zahrozil pouze Vojtěch Tomeček, jemuž pokazil radost výborným zákrokem Konrád. Vedení se dočkala 31 vteřin před koncem první třetiny Olomouc, kdy dostal přihrávku za obranu domácích Skladaný a otevřel skóre.

Ve druhé dvacetiminutovce Karlovy Vary zaměstnávaly hostujícího gólmana jen střelami z uctivé vzdálenosti a dobře bránící hosté čekali na svou další příležitost. Ta přišla ve 27. minutě paradoxně při přesilovce Západočechů a Honzíka překonal obránce Vyrůbalík. V polovině utkání mohl zvýšit už na rozdíl tří branek Herman, ale karlovarský gólman zasáhl pravým betonem.

Domácí se radovali poprvé ve 34. minutě, kdy rozjetý Mullane těsně za modrou střelou zápěstím zpoza obránce překvapil Konráda. Do konce prostředního dějství mohl dvoubrankové vedení hostům vrátit Holec, který z mezikruží trefil opět tyč.

Ve třetí třetině se dlouho nemohli domácí prosadit proti aktivní hře Olomouce. V 51. minutě ale po Mullaneově akci Harant střelou zpoza olomouckých obránců překonal Konráda a vyrovnal. Moravané se však s nerozhodným stavem nehodlali smířit a zvýšili svojí aktivitu v útočném pásmu. Po vyloučeních Mullanea a Tuominena hráli i 55 vteřin v pěti proti třem, ale Energie se ubránila.

V nastavení se postaral o rozuzlení Strapáč, který se dostal od mantinelu až před Honzíka a bekhendem rozhodl.

30. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Olomouc 2:3 v prodl. (0:1, 1:1, 1:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 34. Mullane (Dujsík, T. Dvořák), 51. Harant (Mullane, Gríger) - 20. Skladaný (J. Knotek, Laš), 27. Vyrůbalík (Herman, Burian), 62. Strapáč (Jaroměřský). Rozhodčí: Pešina, M. Petružálek - Gerát, Hynek. Vyloučení: 4:5, navíc Skuhravý (Karlovy Vary) 10 min. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 2517.
Karlovy Vary: Honzík - Dujsík, Harant, Sičák, M. Rohan, Rýgl, T. Dvořák - Mikulík, Tuominen, T. Rachůnek - V. Tomeček, Skuhravý, Vachovec - Gorčík, Stloukal, D. Kindl- Flek, Gríger, Harkabus - Mullane. Trenéři: Tlačil a Antonik.
Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Jaroměřský, Ondrušek, Houdek, Matai, Staněk - Skladaný, J. Knotek, Laš - T. Mikúš, J. Mikúš, Holec - Eberle, Ostřížek, Strapáč - Fořt, Herman, Burian. Trenéři: Venera a Tomajko.

Reklama

Související témata: