Hlavní obsah

Třinec - Brno 4:1Vedoucí Třinec po boji udolal třetí Brno

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Nosek 1 : 0
35. Hrňa 2 : 0
47. Čermák 2 : 1
51. Irgl 3 : 1
59. Špirko 4 : 1
Záznam online reportáže

Třinec

Hokejisté Třince si pojistili průběžné vedení v extraligové tabulce vítězstvím 4:1 nad Kometou Brno. Rozhodující dvougólový náskok si domácí vypracovali góly Davida Noska a Erika Hrni, Brno v třetí části snížilo díky trefě Leoše Čermáka, ale na bodový zisk mu to nestačilo. Při vlastní přesilovce inkasovalo z hole Zbyňka Irgla potřetí a výsledek dovršil Rastislav Špirko. Třinec pokořil Jihomoravany za tři body po šesti zápasech.

Foto: Adolf Horsinka, ČTK

Třinecký brankář Šimon Hrubec likviduje s přispěním obránce Davida Noska akci brněnského Marcela Haščáka.

Článek
Fotogalerie

První třetina vyzněla jednoznačně ve prospěch Ocelářů. Domácí byli od startu lepší a vytvářeli si šance. Už ve čtvrté minutě Hrňa ideálně nahrál Hrabalovi, který ale ze sóla těsně netrefil branku. Vejmelka pak Kometu dvakrát podržel ještě při střelách Irgla a Krepse, ale odolával jen do 14. minuty. To se do nepovedeného brněnského vyhození z pásma na modré čáře naslepo opřel Nosek a puk si skrz několik hráčů našel cestu do sítě.

Herní dominanci Třince vyjádřil i poměr střel v první dvacetiminutovce - 13:3. A v tlaku domácí vytrvali i ve druhé části, v jejímž úvodu musel Vejmelka znovu zlikvidovat nebezpečný Irglův pokus. Hosté měli problém dostat se do hry. Jedinečná šance se jim ale v půlce utkání naskytla při dvojím vyloučení na třinecké straně. Kometa hrála 76 sekund pět na tři, ale až na pár střel vyložená šance nepřišla.

Tu si naopak zanedlouho znovu vypracovali Oceláři a po Petružálkově ráně za Vejmelkou zazvonila tyč. Vedení Třince navýšil až v 35. minutě Hrňa, který využil špatného zpracování Radima Zohorny a sám před gólmanem nezaváhal.

Irgl pojistil vedení

Skomírající Kometu probudil až těsně před koncem druhé části Martin Erat svou nevyužitou šancí, ale hosté ve třetí třetině začali soupeři pořádně šlapat na paty. Tlak zákonitě vyústil ve snížení: Čermák ho docílil šikovnou tečí před Hrubcem, kterou museli přezkoumat videorozhodčí.

Domácí náskok visel na vlásku. Hosté navíc hráli další přesilovku, ale v ní po neočekávaném odrazu vyhozeného kotouče od zadního mantinelu dostal puk před prázdnou branku domácí Irgl a rozhodl. Hostující naděje záhy definitivně pohřbil Gulašiho faul na Hrabala, za který dostal trest na pět minut a do konce utkání. V závěrečné power play přidal do prázdné branky čtvrtou trefu Špirko.

36. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Kometa Brno 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 14. Nosek, 35. Hrňa, 51. Irgl (Roth), 59. Špirko - 47. L. Čermák (Haščák, Kováčik). Rozhodčí: Čech, Hradil - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 7:7, navíc Gulaši (Brno) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 5200 (vyprodáno).
Třinec: Hrubec - Roth, Linhart, Krajíček, M. Doudera, Hrabal, Jank, Nosek - Dravecký, Kreps, Rákos - Irgl, Kane, Adamský - Hrňa, Marosz, J. Petružálek - J. Sýkora, Špirko, Chmielewski. Trenéři: Kýhos, Mucha a B. Kopřiva.
Brno: Vejmelka - O. Němec, Trška, Kováčik, Gulaši, Bartejs, Malec, F. Král - M. Erat, H. Zohorna, M. Kvapil - Vincour, L. Čermák, Zaťovič - Haščák, V. Němec, F. Dvořák - Kratochvíl, R. Zohorna, Dymáček - M. Novák. Trenéři: L. Zábranský st., Pešout, Pokorný a Haken.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín