Hlavní obsah

Sehráli jsme super zápas, liboval si Martin Hanzl po výhře nad Spartou

Litvínov

Hokejisté Litvínova si upevnili postavení v první čtyřce extraligové tabulky díky vítězství nad pátou Spartou 3:2. A zvýšili svůj náskok před pražským celkem už na šest bodů. Rozhodující gól vstřelil útočník Martin Hanzl, pro něhož to byla už desátá branka v jeho premiérové sezóně v extralize. Zajímavostí je, že tu vůbec první zaznamenal v úvodní čtvrtině soutěže právě proti Spartě (5:1).

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Radost hráčů Litvínova z gólu - ilustrační foto

Článek

Nedělní výhry si moc cenil. „Sehráli jsme super zápas. Při současné marodce, která nás pronásleduje, jsme si dokázali, že když bojujeme od první do poslední vteřiny, můžeme hrát s každým," tvrdil Martin Hanzl, jehož trefa na 3:1 se ukázala jako vítězná. „Hodně se o ni zasloužil i Filip Pavlík, který mi krásně nahrál křížnou přihrávkou a mohl jsem pálit z jedničky," popsal litvínovský střelec klíčový okamžik utkání.

Aktuálně se Martin Hanzl prosazuje i v období, kdy mu na ledě chybí zraněný spoluhráč a bratr Robin Hanzl. „S bráchou nám to vycházelo, zpočátku byl u většiny mých gólů. Doufám, že se brzy uzdraví a bude znovu zpátky. Tým ho potřebuje. Ale musím říci, že si zvykám i na hru bez něj, byť se moje pozice ve formaci trochu změnila. A každý vydařený zápas mi zvedá sebevědomí," líčil Martin Hanzl.

Z faktu, že se stává klíčovým hráčem a je po osvědčených oporách Viktoru Hüblovi a Františku Lukešovi třetím nejlepším střelcem Litvínova, nedělá přehnané závěry. „Takhle se vyvinulo, a jsem za to rád. Dostávám hodně prostoru na ledové ploše a z toho vyplývají i šance. Zajímá nás především pozice v první šestce tabulky, abychom šli přímo do play off. To je náš cíl a pracujeme na něm každý den," uvažoval Martin Hanzl.

Litvínovu chybí spousta hráčů, kromě zmíněného Robina Hanzla i klíčoví obránci Sörvik, Pavelka, Kubát. „I v oslabené sestavě jsme měli velkou chuť do hry a byli jsme produktivní. Navíc vzadu tým podržel brankář Petrásek. Pokud jde o marodku, minule jsem byl optimistický ohledně návratu hráčů, ale zatím to tak nevypadá," pravil asistent trenéra Darek Stránský.

Sparta prohrála v Litvínově podruhé v sezóně. „Výsledkově jsme tahali za kratší konec provazu. Chyběl nám důraz v útočném pásmu a hlavně při zakončení. To nás stálo body," konstatoval asistent trenéra Zdeněk Moták.

Reklama