Hlavní obsah

Pokuta a distanc. Boleslavský Štich už zná trest za zásah soupeře do obličeje

Hokejový obránce David Štich z Mladé Boleslavi dostal za faul na chomutovského útočníka Ivana Humla od disciplinární komise extraligy trest na jeden zápas a pokutu ve výši 10 procent měsíčního platu. Pro sedmadvacetiletého Šticha je to už druhý postih v sezóně, protože v polovině listopadu byl suspendován na pět utkání poté, co narazil nebezpečně na mantinel plzeňského forvarda Ondřeje Kratěnu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Nladoboleslavský David Štich.

Článek

Štich v 18. minutě nedělního domácího utkání 37. kola s Chomutovem (2:3) zasáhl Humla po přerušení hry hokejkou do obličeje a dostal trest na pět minut a do konce utkání za nebezpečnou hru vysokou holí.

"Soupeři se nejdříve střetli holemi, načež hráč svoje jednání zopakoval a zvedl přitom hůl drženou v obou rukách na úroveň hlavy a krku protihráče. Zasáhl jej do obličeje a způsobil mu tržné zranění na bradě," uvedl v tiskové zprávě předseda disciplinární komise Karel Holý, který zákrok překvalifikoval na zásah do oblasti hlavy a krku.

Pyká i Hradec

Štich inkasoval i desetiminutový trest za nesportovní chování a celkem v utkání dostal 35 trestných minut. Dohromady jich má na kontě 96 z 21 duelů v sezóně. Nastoupit nemůže v pátek na ledě vedoucího Třince.

Pokutu 10 tisíc korun dostal od ředitele extraligy Josefa Řezníčka klub Mountfield Hradec Králové za hodnocení výkonu rozhodčích v den utkání ve sdělovacích prostředcích. Udělil ji poté, co se po duelu 35. kola v úterý 3. ledna s Libercem moderátor zápasu vyjádřil k výkonu a vetování hlavního sudího Vladimíra Pešiny.

"Povinnost daná herním řádem se vztahuje i na smluvního moderátora utkání, zvlášť když tlumočí oficiální stanoviska klubu. Rozhlasová zařízení stadionů jsou chápána jako sdělovací prostředek," prohlásil Řezníček.

Reklama

Související témata: