Hlavní obsah

Vondrka dal Ocelářům doma pět gólů. Sezónu si moc užívám, libuje si chomutovský kapitán

Chomutov

Kapitán chomutovských hokejistů Michal Vondrka je v probíhající sezóně postrachem třineckých Ocelářů. Ve dvou zápasech na domácím ledě jim nasázel pět gólů. V polovině listopadu hattrickem zařídil vítězství 5:4 v nájezdech a v pátečním 47. kole dvěma trefami zajistil Pirátům znovu dva body za výhru 2:1 rovněž po nájezdech. A také díky tomu si drží skvělé druhé místo v kanadském bodování soutěže.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Zleva Michal Vondrka z Chomutova a Matěj Beran z Pardubic.

Článek

Máte za sebou reprezentační akci při Švédských hokejových hrách a zdá se, že jste si formu z národního týmu plynule přenesl i do extraligy.

Přiznám se, že tuhle sezónu si moc užívám. Hokej mě baví a jsem rád, že jsem do Göteborgu jel. Pozvánka do reprezentace a především starty na mezinárodní scéně mi zvedly chuť. Vrátil jsem se v pořádku a cítím se dobře.

Svoji střeleckou bilanci v extraligovém ročníku jste navýšil už na 23 gólů, k tomu jste přidal i stejný počet asistencí. Co to pro vás znamená?

Těch třiadvacet branek je zatím nejvíc, co jsem kdy dal v jedné sezóně. Pokud jde o zápas s Třincem, hráli jsme dobře odzadu. Při nájezdu jsem zkusil něco vymyslet, a když jsem se rozjel, reagoval jsem na pohyby brankáře Šimona Hrubce. Je to výborný gólman, chytil nějaké vyložené šance a držel Třinec po celý zápas. Nájezdy jsou loterie a jsem rád, že se k nám přiklonilo štěstí. Osobně si vážím každého gólu, je to perfektní. Ale především jsem rád za tým, že jsme Oceláře zdolali. Potřebujeme získat další body do konce základní části.

Navíc jste zaznamenal jubilejní dvoutisící gól Chomutova v nejvyšší soutěži. Pro kapitána docela symbolická událost.

Předtím jsem o této možnosti vůbec nevěděl. Až když to svítilo na kostce nad ledem, tak jsem si všiml, že jsem dosáhl nějakého klubového mezníku. Nevím, jestli budu zanesený do análů, ale větší cenu mají pro mě góly, jimiž jsme urvali dva body.

Jaká bude reakce spoluhráčů?

Asi si na mě smlsnou v kase, to ještě netuším. Doufám, že je ukecám na co nejnižší taxu (úsměv).

Sledujete vývoj v kanadském bodování soutěže?

Je příjemné, že jsem mezi pěti nebo šesti top hráči, kteří bojují o vítězství v produktivitě. Stačí, aby někdo z nás v zápase třeba nebodoval, tak ostatní mu uniknou, protože většina kluků z popředí bodování má skvělou formu. Pro mě a tudíž i pro Chomutov je prioritní úspěšně dokončit dvaapadesát kol.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice