Hlavní obsah

Nepochopitelný zkrat! Bylo to stupidní, uznal sparťanský brankář

Byl to nepochopitelný zkrat, který mohl Spartu hodně mrzet. Pražané vedli v nedělním extraligovém zápase nad Brnem 2:0, měli ho pod kontrolou, jenže ve 37. minutě přišel pro fanoušky v libeňské aréně šok! Domácí gólman Tomáš Pöpperle trefil koncem hole kapitána Komety Leoše Čermáka a rozhodčí mu nekompromisně udělili trest na pět minut a do konce utkání.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Brankář Sparty Tomáš Pöpperle (uprostřed) fauluje Leoše Čermáka (vlevo) z Komety. Píchl ho holí a šel předčasně do sprchy.

Článek

"Byl tam celkově souběh nějakých věcí, ležel tam na mně hráč, já jsem vstával a ohnal jsem se po něm. Bylo to ode mě hodně stupidní. Věděl jsem hned, že je zle, aniž bych věděl, kam jsem ho trefil, nebo netrefil," řekl Pöpperle.

Sparťanský hříšník zamířil předčasně do šatny a mezi tři tyče nastoupil náhradník Filip Novotný. Kritickou chvíli v podobě pětiminutového oslabení však Pražané přečkali bez úhony. "Bylo to hrozný. Kluci mi v kabině nemuseli ani nic říkat. Za stavu 2:0 takhle oslabit tým, to je sbohem rozume. Až když jsme pak odskočili na těch 3:0, tak jsem se přece jen trochu uklidnil. Kluci to zvládli a podrželi mě," oddechl si Pöpperle.

Zda dostane od disciplnárodní komise dodatečný trest, zatím sparťanská gólmanská jednička netuší. "Nikdy jsem tohle nezažil, takže uvidíme, co se bude dít. Nikdy jsem nemusel ani sledovat, jaké jsou za takové fauly tresty. Opravdu nevím, co může nastat," řekl.

Zuby vydržely

Urostlý Čermák vyvázl po ošklivém faulu naštěstí bez zranění. "Zuby vydržely. Samozřejmě to nebylo nic příjemného, dostal jsem hokejkou do obličeje. Škoda, že jsme v přesilovce zápas trochu nezdramatizovali. Mohli jsme se vrátit do utkání," posteskl si kapitán Komety.

Jeho tým na Spartě zklamal a po porážce 0:4 si znovu přidělal starosti s ohledem na přímý postup do play-off, byť šestou příčku po porážce Chomutova zatím udržel. "Potřebujeme se zvednout, chybí nám pár zápasů do konce. Čekají nás těžcí soupeři, musíme však udělat nějakou vítěznou sérii, abychom se psychicky nastartovali na play off," připomněl Čermák.

Měl by Tomáš Pöpperle za svůj zákrok na Leoše Čermáka obdržet dodatečný trest?
Ano
77,4 %
Ne
22,6 %
Celkem hlasovalo 11881 čtenářů.

Reklama

Související témata: