Hlavní obsah

V Plzni vyhráváme jednou za sto let. Rozhodující bude uspět doma, komentoval soupeře vítkovický kouč

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Mladá Boleslav, nebo Plzeň. Hokejisté Vítkovic věděli, že na jednoho z těchto dvou soupeřů narazí v předkole play off. Druhou nezodpovězenou otázkou před závěrečným kolem základní části bylo, zda začnou v pondělí doma, či pocestují na led soupeře. Porážka Mladé Boleslavi (1:4) a výhra Plzně na Spartě (3:2 po nájezdech) rozhodly o tom, že se Vítkovice v předkole utkají se Západočechy.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Brankář Plzně Matěj Machovský řeší akci sparťanského střelce Lukáše Pecha.

Článek

„S oběma nemáme v základní části dobrou bilanci, ale to je jedno. Play off je nová soutěž a začíná se od nuly. Bylo nám jedno, na koho narazíme a hlavně jsme si nechtěli vybírat, protože to pak nedopadá dobře," svěřoval se po porážce 2:3 v prodloužení v Třinci vítkovický kapitán Rostislav Olesz.

Vítkovice v Třinci vedly po první třetině dva nula, k výhodě domácího prostředí ale díky neúspěchu Mladé Boleslavi mohli i prohrát. S tím ale nekalkulovali. „Na kostku jsem se díval, ale výsledky jsem moc neřešil. Ani jsem se nestihl podívat, jak na tom Boleslav je. Žádné uvolnění tady v Třinci nepřicházelo do úvahy. Přijelo hodně lidí, pro ně se musíte vydat ze všeho," upozornil Olesz.

Zatímco Třinec si play off zahraje dvanáctou sezónu po sobě, Vítkovice se do něj vrátí po roční pauze. „Važme si toho a buďme pokorní. Začínáme doma a to je naše výhoda," řekl Olesz. „První část sezóny jsme zvládli a věřím, že se ještě zlepšíme v produktivitě, že i já se trefím, Karol dá gól, půjdou nám přesilovky, nebudeme vylučovaní a všechno bude tak, jak má," usmíval se útočník Vítkovic.

V základní části se dvakrát z výhry radovaly Vítkovice, dvakrát Plzeň. Poslední dvě střetnutí ale ovládli Západočeši. „S Bolkou i s Plzní máme výrazně negativní bilanci, než s týmy z top čtyřky. Začínáme ale doma a s tím jsme spokojení. Přeju si, aby přišlo co nejvíce fandů, kteří nás poženou. V Plzni dokážeme vyhrát jednou za sto let, takže rozhodující to bude asi doma. Trochu jsem to teď zlehčil, ale my jsme si nevybírali," okomentoval soupeře trenér Jakub Petr.

Kapitán Olesz vypíchl hlavní zbraň Škodovky. „Mají Kubalíka, nejlepšího střelce základní části, který dal možná více gólů než naše dva první útoky dohromady. Takže si ho musíme pohlídat. Ale já věřím, že se probudíme a půjde to," řekl Olesz.

Reklama

  1 : 5 Brno - Litvínov 1 : 5 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Brno vs. Litvínov
Brno vs. Litvínov
Brno
Litvínov
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice
  Liberec - Sparta dnes 18 : 00
20240319T18 : 00:00+0100
Liberec vs. Sparta
Liberec vs. Sparta
Liberec
Sparta
  Hradec Králové - Pardubice dnes 19 : 00
20240319T19 : 00:00+0100
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové
Pardubice