Hlavní obsah

Vítkovice na Plzeň snížily vstupné. Chceme atmosféru jako s Třincem! vysvětluje Petr

Ostrava

V závěru minulé extraligové sezóny trpěli vítkovičtí hokejisté i fanoušci jen ve skupině o udržení, letos se ale vracejí do play off. Svůj cíl ale ještě nesplnili. Vyhlášení trenéra Vítkovic Jakuba Petra před sezónou jim velí minimálně přejít v předkole přes Plzeň. „Naším prvním cílem je vybojovat pro Vítkovice regulérní play off. Těmi dalšími je dostat v příštích sezónách klub na medailové pozice,“ říkal před startem extraligy Petr.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Radost hokejistů Vítkovic.

Článek

Osmé Vítkovice mají s devátou Škodou Plzeň po základní části vyrovnanou bilanci. Dvakrát Západočechy porazili, nicméně poslední dvě střetnutí vyhrál soupeř. A dlouhodobé statistiky favorizují Plzeň.

Výhra v Plzni? Jednou za sto let

„Máme s ní výrazně negativnější bilanci než s týmy z top čtyřky. Začínáme ale doma a s tím jsme spokojení. V Plzni dokážeme vyhrát jednou za sto let, takže rozhodující pro nás budou domácí zápasy. Trochu jsem to teď zlehčil, ale chci tím říct, že jsme si soupeře pro předkolo nevybírali. Bylo nám jedno, jestli se potkáme s Plzní, nebo s Mladou Boleslaví," připomněl Petr.

Vítkovický kouč věří, že návrat do play off s nimi oslaví plná hala. „Přeji si, aby přišlo co nejvíce fandů. Ti nás poženou," naznačil, kde chtějí Vítkovičtí hledat sílu. Nedávné návštěvy proti Liberci či Olomouci si hráči i management ostravského týmu pochvalovali, nicméně pět tisíc diváků jim v prostorné Ostravar Aréně nestačí. V obou úvodních domácích utkáních předkola chtějí halu naplnit, a proto pro fanoušky klub připravil výhodný balíček vstupenek.

Nejlevněji v extralize

„Vyřazovací část je vyvrcholením sezóny a bývá běžné, že kluby na atraktivnější zápasy zvyšují cenu vstupenek. U nás je tomu přesně naopak. Chce mít v domácím prostředí co nejpočetnější podporu fanoušků a jdeme jim naproti. Pro úvodní dva zápasy předkola s Plzní, které se hrají v pondělí 6. (17) a v úterý 7. března (17.20), mají fandové možnost koupit si balíček vstupenek, který nabízí na play off levnější vstupné, než na utkání základní části. Tradiční cena je 150 korun, s balíčkem za 250 korun ale fanoušci zaplatí za zápas extraligového play off pouze 125 korun, což je suverénně nejnižší vstupné na sezení v extralize," upozornil mluvčí HC Vítkovice Ridera Zdeněk Janiurek.

„Přejeme si, aby ze strany našich fanoušků byla podpora v play off minimálně stejná, jako ta, kterou předvedli v pátek v Třinci. Věříme, že to není jen o zápasech s Třincem, ale že se ostravští fandové předvedou v tom nejlepším světle i v bitvách s Plzní," doplnil jej trenér a zároveň generální manažer Vítkovic Petr.

Reklama

Související témata: