Hlavní obsah

Vlasák: Cítím bezmoc, viděl to celý stadión i lidi u televize! Plzeň podala stížnost na Čecha

Praha

Pocit křivdy z něj ani s denním odstupem stále nevyprchal. Asistent trenéra plzeňských hokejistů Tomáš Vlasák v rozhovoru pro Sport.cz přiznává, že pořád nemůže skousnout incident z 50. minuty druhého utkání předkola play off ve Vítkovicích, kdy hlavní rozhodčí Čech s Mrkvou přehlédli seknutí obránce Ostravanů Slobody do hole Dominika Kubalíka. Namísto dvojnásobné přesilovky pro Západočechy domácí z brejku snížili, utkání následně v prodloužení otočili a jediné vítězství je dělí od postupu do čtvrtfinále.

Foto: Milan Podpera, www.hcskoda.cz

Tomáš Vlasák na střídačce hokejistů Plzně.

Článek

Už jste chybný verdikt sudích alespoň částečně skousnul?

Frustrace a naštvání ze mě pořád ještě neopadly. Nemůžu si pomoct, ale bylo to hrubé ovlivnění utkání. Deset minut před koncem jsme za stavu 2:0 měli hrát přes minutu přesilovku pět na tři, zápas jsme mohli rozhodnout a vracet se do Plzně za stavu 1:1 na zápasy. Namísto toho domácí snížili, dostali se do laufu, a když to řeknu blbě, měli rozhodčí v zádech a najednou je to všechno celé jinak.

Cítíte bezmoc?

A velkou! Je to série na tři vítězné zápasy a my už si teď nemůžeme dovolit zaváhat. Kvůli hrubému ovlivnění utkání. Vím, že chyby děláme každý, jenže tenhle zákrok viděl celý stadión i všichni diváci u televizních obrazovek. Jenom rozhodčí ne. Ať si každý udělá obrázek sám...

Z mikrofonů bylo slyšet odůvodnění hlavního rozhodčího Roberta Čecha, podle kterého šlo o lehké klepnutí do Kubalíkovy hokejky...

(hořce se usmívá) Co na to mám říct.... Nemůžeme nic. S rozhodčím jsme se pustili do debaty, on ale následně odjel od střídačky a dál s námi nekomunikoval. Ale nechápu ještě jednu věc...

Povídejte.

Ti rozhodčí jsou na ledě čtyři! Vždyť může přijet čárový a říct: „Hele, já jsem viděl, jak to bylo" a poradit. Jenže oni neměli zájem. To je pak těžký. Strašně těžký.

Poslali jste protest na komisi rozhodčích?

Samozřejmě. Chceme vědět, jaký trest a sankce z toho pro rozhodčího Čecha budou. My si představujeme vysokou peněžitou pokutu a zastavení činnosti na určité období. Tady se rozdávají pokuty za filmování hráčů, což je v pořádku a vůbec nic proti tomu nemám. Ale musejí se tvrdě trestat i rozhodčí. A hlavně už bych konečně zrušil pravidlo, že se k nim v den zápasu nesmí nikdo vyjadřovat. Vždyť je to nesmysl.

Panuje strach z toho, že se jim bude převážně nadávat.

Ale ne. Každý trenér, který má trošku rozum, tak ví, že když v emocích přestřelí, musí mít koule na to druhý den říct: „Omlouvám se, rozhodčí měl pravdu".

Jak těžké bude nyní před stěhováním série do Plzně hráče přesvědčit, aby na křivdu nemysleli a soustředili se jen na budoucí zápas?

Upozorňovali jsme je na to už v úterý hned po zápase. Vím moc dobře, jak těžké je to nevnímat, úplně stoprocentně to asi nejde, protože se 52 kol honíme za play off a pak přijde tohle. Ale musíme to hodit za hlavu a mužstvo namotivovat. Dokonce věřím, že nám tenhle moment může ve finále pomoct. Kluci do toho půjdou s ještě větší vervou a doufám, že se do Vítkovic v neděli vrátíme.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice