Hlavní obsah

Salfický by měl v pátek uzavřít smlouvu se Spartou

PRAHA

Hokejový brankář Dušan Salfický by se měl v pátek definitivně stát hráčem pražské Sparty. Na dopoledne má čtyřiatřicetiletý dvojnásobný mistr světa společně se svým agentem naplánované jednání s úřadujícím českým mistrem, pro něhož bude náhradou za dosavadní jedničku Petra Břízu. ČTK to potvrdil sportovní manažer Sparty Miroslav Kuneš.

Foto: www.hockeynews-online.com

Dušan Salfický (vlevo) ještě v dresu Čerepovce - archivní foto

Článek

Bříza, hrdina Sparty při cestě za titulem, bude působení svého nástupce dolaďovat, protože se stal po sezoně novým generálním manažerem klubu. Salfický bude další výraznou posilou Sparty po útočníkovi Janu Hlaváčovi, který však ještě může odejít do NHL. "V dalších dnech by se měla uzavřít jednání o prodloužení smlouvy s Jiřím Vykoukalem a Martinem Chabadou i o příchodu Ladislava Benýška," řekl Kuneš k návratu zkušeného jednatřicetiletého beka.

Benýšek odešel ze Sparty v roce 2000 do Minnesoty. Po třech letech v zámoří, kde v ročníku 2002/03 působil převážně na farmě v nižší AHL v Houstonu, strávil Benýšek uplynulé tři sezony ve Skandinávii. Oblékal dresy IFK Helsinky a švédského Leksandu.

Salfický strávil uplynulé čtyři roky v ruské superlize, kde nejdříve chytal dva roky za CSKA Moskva, potom odešel do Čerepovce a uplynulý ročník strávil v Chimiku Moskevská oblast. V české extralize předtím působil v Plzni a Pardubicích.

Reklama

Související témata: