Hlavní obsah

Každý už nás zatloukal do rakve, smál se chomutovský Růžička. A šel slavit postup

Chomutov

Očekávala se vyrovnaná partie, jenže chomutovští hokejisté v rozhodující páté bitvě spustili proti Mladé Boleslavi gólovou smršť a zaslouženě se radovali z postupu do čtvrtfinále i zápisu do historie. Piráti se stali vůbec prvním celkem, kterému se v české extralize povedlo v předkole play off otočit sérii ze stavu 0:2 na zápasy.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Chomutovští hráči se radují z vítězství nad Mladou Boleslaví v předkole play off hokejové extraligy i z postupu do čtvrtfinále.

Článek
Fotogalerie

„Mužstvo ukázalo charakter a sílu. Po dvou porážkách bylo hodně dole, ale nepoložilo se. Vyhrát tři zápasy po sobě není nic jednoduchého a hráčům patří obrovská poklona," kvitoval velkolepý obrat trenér Severočechů Vladimír Růžička. „Každý už nás zatloukal do rakve, ale ukázalo se, že když táhneme za jeden provaz, je možné cokoliv," přitakával jeho syn Vladimír, jenž si v nedělním duelu připsal gól a tři asistence.

Titul hrdina utkání si však vysloužil Ivan Huml. Pětatřicetiletý centr zařídil domácím v první třetině důležitý dvougólový náskok. Po pouhých 91 sekundách hry využil přesilovku a v 9. minutě překonal brankáře Maxwella díky šikovné teči znovu. „Zase se potvrdilo se, že vstupy do utkání budou začátky rozhodovat. V tu chvíli jsme se uklidnili a zápas drželi pevně v rukách," usmíval se Huml.

„Dostali nás tam, kam chtěli. Od té chvíle začali hrát jednoduše a pro nás to bylo těžké," pokyvoval hlavou mladoboleslavský bek David Bernad.

Piráti poté začali na ledě dominovat. „Ve druhé třetině nám začaly vycházet přesilovky a v tu chvíli bylo asi po zápase," myslí si Huml. S Mladoboleslavskými naopak cloumaly emoce. Nervy na uzdě neudržel v polovině střetnutí David Štich, jenž u mantinelu sestřelil Humla. Rozhodčí mu udělili trest na pět minut a do konce utkání, což hostujícího beka vytočilo natolik, že při odjezdu z ledu rozmlátil hůl o brankovou konstrukci.

Bernad: Je to neomluvitelné

Zlomení Středočeši už nenašli na zvrat síly a se sezónou se loučí. „Je to po těch dvou výhrách velké zklamání. Zkušený tým, jako máme, si vedení 2:0 na zápasy prostě nemůže nechat ujít. Je to neomluvitelné," tvrdil Bernad.

Po dvou kanonádách přišel na soubor Františka Výborného půst. V dalších třech zápasech rozvlnil chomutovskou síť dohromady jen třikrát. „Soupeř se poučil takticky, pohlídal si naší první lajnu, protože Hyka tady v prvních dvou zápasech exceloval. A taky se zvedl jejich gólman," myslí si kouč Bruslařského klubu.

Chomutovu se povedl husarský kousek. Otočit sérii z 0:2 dokázala v play off naposledy otočit Olomouc proti Kladnu v semifinále před dlouhými 23 lety. „Pamatuju si to. Mně bylo tehdy dvanáct let a byl jsem přímo na zimáku. Hodně to bolelo pro celé Kladno, teď ale zažívám euforii. Dlužili jsme to i chomutovským fanouškům po těch dvou debaklech," zhluboka si oddechl Huml. Přitom Piráti byli po dvou vysokých porážkách na odpis. „Důležitý byl třetí zápas v Boleslavi, po něm jsme si zase začali věřit," řekl Huml.

Jeho mužstvo vyzve v boji o semifinále Třinec a pokusí se překvapit. „Chystáme se jim to hodně znepříjemnit. Když budeme podávat takový výkony jako v posledních třech zápasech, nevidím důvod, proč by ta série neměla být hodně dlouhá," uzavřel zkušený forvard.

Postoupí do semifinále play off Třinec, nebo Chomutov?
Třinec
44,5 %
Chomutov
55,5 %
Celkem hlasovalo 1807 čtenářů.

Reklama

Související témata: