Hlavní obsah

Byl to náš klasický kolaps, zlobil se Lašák. Hrdina Machovský chtěl po první třetině střídat

Liberec

Byli už na odpis, jenže plzeňští hokejisté vstali ve čtvrtfinálové bitvě proti Liberci z mrtvých! Po parádním obratu v druhé třetině, který hattrickem režíroval Miroslav Indrák, si vynutili s obhájci titulu šesté pokračování série před vlastním publikem.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Plzně Matěj Machovský se raduje z vítězství na ledě Liberce ve čtvrtfinále play off hokejové extraligy.

Článek
Fotogalerie

,Prostě nám to tam napadalo. Po první třetině jsme si řekli, že to nezabalíme. Psychicky nám hodně pomohl gól na 2:3," radoval se Indrák, jenž ve středečním zápase navíc zaznamenal asistenci a vysloužil si titul hrdina večera. Druhou klíčovou postavou střetnutí byl Matěj Machovský. Gólman Západočechů místy doslova čaroval, celkově měl v kolonce zákroků zapsáno číslo 43. „Je neuvěřitelné obrátit skóre proti týmu, jakým je Liberec. V ofenzívě je extrémně silný," těšilo Machovského.

Takový průběh pátého duelu čekal jen málokdo. Západočeši hned zkraje udeřili v početní výhodě zásluhou Jakuba Lva, Severočeši však stav bleskově otočili. Také jim výborně zafungovala silná zbraň v podobě přesilovek a dvěma zásahy během 107 vteřin překlopili výsledek na svoji stranu. Když hosté nevyužili přesilovku pět na tři a vzápětí dokončil povedenou akci Severočechů Bartovič, zdál se být osud Škody zpečetěn. Liberec byl na koni, soupeře převyšoval v pohybu a mohl ho dorazit dalšími góly.

„Abych řekl pravdu, po první třetině jsem s tím chtěl seknout, ale přemluvil mě trenér gólmanů. Říkal mi, abych zůstal, že to otočíme," usmíval se brankář Škody.

Fanoušci začali chystat oslavy - předčasně

Fanoušci Bílých Tygrů se začínali během první pauzy pomalu chystat na postupové oslavy, jenže místo nich se vyprodaná aréna vzpamatovávala z obrovského šoku. Na ledě exceloval právě Indrák, jenž v rozmezí 21. a 38. minuty třikrát rozvlnil síť. „Potřebujeme hráče, který to vezme na sebe. Míra hrál v minulých zápasech výborně, tentokrát mu to vyšlo parádně," ocenil výkon spoluhráče forvard Jakub Lev.

Indrákovou zásluhou Škoda zcela otočila skóre, domácím nepomohla ani výměna mezi tyčemi. Místo Romana Willa naskočil po vyrovnávací trefě zkušený Ján Lašák, jenže ani on neuvěřitelnému obratu hostů nezabránil. „Byl to náš klasický kolaps, který nás už potkal v základní části proti Pardubicím, kdy jsme také vedli 3:1. Ztratili jsme v utkání pokoru," štvalo Lašáka.

Soubor Filipa Pešána si ve třetí třetině vytvořil místy až drtivý tlak, skvělého Machovského ale už pokořit nedokázal. Plzeň tak bude mít před vlastním publikem šanci srovnat sérii. „Po první třetině jsme si řekli, že musíme zjednodušit hru. Oni pak začali také propadávat, využili jsme toho, a teď se těšíme domů," pochvaloval si Machovský.

Reklama