Hlavní obsah

Show jednoho muže! Hraje se mi fakt dobře, uznal kanonýr Vondrka

Chomutov

Na ledě přistávaly čepice a halou znělo skandování „Míša Vondrka“. Chomutovský kapitán měl lví podíl na druhém skalpu Bílých Tygrů ve dvou dnech a mistrovský Liberec přišel v semifinálové sérii o pracně vybudovaný dvouzápasový náskok.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Chomutovský Michal Vondrka, autor tří gólů a jedné asistence v utkání s Libercem.

Článek

„Chomutov byl mužstvem jednoho muže,“ prohlásil liberecký kouč Filip Pešán. Na jeho tým to stačilo. Na výhře 5:3 se Vondrka podílel hattrickem a asistencí, co na tom, že dva góly dal do prázdné branky. Právě jimi otupil snahu Liberce ze zápasu vymámit aspoň prodloužení.

Vondrkovi to pálilo i v základní části, ale v play off dokázal svoji střeleckou formu ještě vyšponovat. Ve středu svoji gólovou sbírku zaokrouhlil na desítku. „Po sérii s Třincem, kdy jsme hráli maratónské zápasy, jsme si odpočinuli, což mi strašně pomohlo a teď se cítím daleko líp. Nechci to zakřiknout, ale hraje se mi fakt dobře,“ chválil Vondrka sebe i parťáky.

„Jsem na kluky v kabině pyšný, je neskutečné, co zvládají. My jako starší se tým snažíme tmelit a předávat zkušenosti, mladí do toho dávají drajv a takhle se to schází,“ líčil s hrdostí v hlase. Hbitost a chytrost prokázal zejména při svém prvním gólu, kdy se na malém prostoru prodral přes Martina Ševce, přesně zakončil a zkušený obránce zlostně rozmlátil hokejku.

Pešána zlobily fauly

Piráti věrni svému názvu tak Liberci ukradli nejen další výhru, ale i pohodu, s níž do Chomutova cestoval. Tygři zažívají chvíle, jakých byli ušetřeni vloni na cestě do finále, na níž neztratili ani zápas. Už od druhého duelu série, kdy ztratili vedení 3:0 a výhru zachránili až v prodloužení, nepřipomínají suverénní mašinu jako po většinu základní části.

„Nechovali jsme se tady jako tým, který chce vyhrát. Měli jsme osm nesmyslných faulů, které nic neřešily a oslabení brala síly,“ spočítal Pešán. Jeho svěřenci seděli na trestné lavici dvakrát za příliš mnoho hráčů na ledě, jednou za sevření puku, jednou za přikrytí puku…

Aby nebylo komplikací málo, před půlkou zápasu opustil branku Ján Lašák. „Měl zdravotní problémy a když jsem viděl, jak se po zákroku těžko zvedá, sáhl jsem ke střídání,“ líčil Pešán. Mezi tyče musel Roman Will. „Je má práce být připravený, ať se děje cokoliv. Nebylo to lehké, Vondrkův gól bych měl chytit, ale on je prostě výborný,“ smekl gólman před hrdinou zápasu.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec