Hlavní obsah

Největší extraligový tvrďák, jak ho neznáte. Za co vymění brusle a hokejku?

Na ledě patří k nejméně oblíbeným protihráčům, souboje s ním totiž většinou pořádně bolí. Mimo hokejové stadióny je však pětatřicetiletý obránce Vítkovic Jan Výtisk velký pohodář, který nezkazí žádnou srandu. Potvrdil to i nyní, když kývl na nabídku připojit se k akci „Jak hvězdy tančí pro život“, na níž se svým vystoupením pokusí v rámci projektu Tanec pro život vytančit co nejvíce prostředků na dobročinné účely.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Výtisk během vyhlášení letošní ankety Hokejista sezóny.

Článek

Festival v ulicích Ostravy, na který je vstup zdarma, proběhne tento pátek a sobotu. A hokejoví fanoušci během něj uvidí i nesmlouvavého tvrďáka, jenž poslední dvě sezóny základní části extraligy ovládl hodnocení Radegast Indexu, který se zaměřuje na bojovnost hráčů a skládá se z +/- bodů, blokování střel a blokování hráče (hitů).

Brusle a hokejku však loňský extraligový mistr s Libercem vymění za taneční parket. V rámci projektu Tanec pro život se daný soutěžící snaží napodobit taneční vzor. Během svého počínání je snímán speciální kamerou, která vyhodnocuje přesnost pohybu vůči předloze. Za správné pohyby hráč získává body, ty pak společnost ArcelorMittal převádí na peníze. Na konci písničky každý hráč rozhodne, kterému neziskovému projektu v regionu budou peníze poslány.

„Nejsem sice nějaký excelentní tanečník, ale jde o dobrou věc a taky o zábavu, takže do toho jdu a doufám, že mě v tom naši fanoušci nenechají samotného. Každý se ke mně může přidat a pomoct mi vytancovat co nejvíce prostředků na dobrou věc. Připojte se ke mně, užijeme si legraci a pomůžeme potřebným," vzkazuje fanouškům přes oficiální stránky vítkovického klubu pětatřicetiletý obránce.

Výtisk své taneční vlohy předvede v pátek od 17:30 na Černé louce, délka jeho vystoupení na taneční hudbu by se měla pohybovat od dvou do tří minut.

Reklama

Související témata: