Hlavní obsah

Desítka a pak dvě vychytané nuly. Po Plzni jsme si něco vysvětlili, naznačil brankář Konrád

Litvínov

Hokejisté Olomouce na nevídaný debakl v Plzni 0:10 zareagovali tím nejlepším způsobem. V pátek udolali Liberec 3:0 a stejným poměrem vyhráli i v neděli v Litvínově. Hodně turbulentní dny tak prožil především brankář Branislav Konrád. Deset obdržených gólů a následně dvě vychytané nuly po sobě. To se gólmanům v hokeji stává málokdy.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Olomoucký brankář Branislav Konrád.

Článek

„V Plzni to tak přišlo, že mi tam všechno napadalo do sítě. Kluky jsem moc nepodržel. Snažil jsem se to pak odčinit, což se snad podařilo," líčil Konrád po výhře na litvínovském ledě. Dvěma čistými konty v řadě tak napodobil soupeřova gólmana Petráska, který v předešlých dvou utkáních také neinkasoval.

V čem nastala olomoucká proměna? „Začali jsme hrát kompaktně a řekli jsme si, že každý z nás si musí sáhnout do svědomí. Je to o zodpovědnosti jednotlivců, abychom vyhrávali osobní souboje, nepropadávali ve středním pásmu a dávali nějaké góly," prozradil gólman účinný recept.

Šest bodů za tři dny

Týmu prospěla i bouřka v kabině po plzeňském kolapsu. „Něco jsme si k tomu vysvětlili, ale co konkrétně, to publikovat nebudu. S Libercem i v Litvínově se k nám trochu přiklonilo i štěstí a zvládli jsme klíčové fáze zápasů. Šest bodů za tři dny je super bilance," liboval si Konrád po skalpech severočeských protivníků.

Hanákům dokonale vyšla taktika. „Využili jsme dvě přesilovky a třetí gól přidali v oslabení. Tedy ve chvíli, kdy soupeř mohl přitlačit. Pojišťovací branka byla zlomová a dohrávali jsme v klidu," mínil hrdina zápasu.

Olomouc rázně opustila dno tabulky. „To byl náš cíl, abychom se odrazili výš. Dvě výhry jsou důležité i pro psychiku poté, co nám nevyšel začátek, jak jsme si představovali," dodal Konrád.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice