Hlavní obsah

Mnohem cennější, než vyhrát 5:0, těšila trenéra Sparty otočka s Piráty

Praha

Lehkost ve hře jim sice pořád chybí, sérii tří domácích zápasů ale hokejisté Sparty zvládli se stoprocentní bilancí a triumfy nad Litvínovem, Boleslaví a naposledy Chomutovem dali zapomenout na předchozí tři duely bez bodu.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Zleva Michal Vondrka z Chomutova, Miroslav Forman ze Sparty a Ivan Huml z Chomutova.

Článek

Přitom Pražané nebyli v neděli v jednoduché situaci, když hned dvakrát museli dotahovat náskok Pirátů. „Psychicky nám moc pomůže, že jsme to pokaždé dokázali. Ověřili jsme si, že kvalitu máme. Teď je třeba se od toho odrazit, protože v předešlých zápasech to od nás moc hokejové nebylo," uvědomoval si útočník Petr Vrána.

Ten sice dál čeká na první trefu v sezóně, k výhře 3:2 nad Chomutovem ale pomohl dvěma asistencemi, včetně té na rozhodující zásah Jiřího Smejkala z 53. minuty.

Trochu štěstí

„Přitom jsem vůbec nemířil mezi Lacovy betony. Chtěl jsem dát do puku velkou sílu a poslat ho nahoru. Takže trochu štěstí," usmíval se Smejkal.

„Takhle otočený zápas je pro kluky směrem k play off mnohem cennější, než vyhrát 5:0. Dostáváme tím do sebe víc zodpovědnosti a správných návyků. Hra sice pořád není ideální, ale série výher by nám měla přinést klid," uvažoval asistent trenéra Jaroslav Nedvěd.

Naopak Severočechům jakoby po vydařeném úvodu docházel dech, z posledních čtyř utkání získali jediný bod. „Možná je i dobře, že jsme teď po dobrém začátku sezóny zase spadli na zem. Jsem přesvědčený, že nás ale šňůra porážek nepoznamená," řekl kapitán Pirátů Michal Vondrka, který před zápasem na Spartě, v níž v ročníku 2014/15 působil, vypsal v kabině prémie za výhru. Ani jeho dva góly ale Chomutovu nestačily.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice