Hlavní obsah

Krásný pocit, libuje si Mertl. Třetím hattrickem v sezóně prodloužil vítěznou sérii Plzně

Liberec

Nejen fotbalová, ale i hokejová Plzeň je nezastavitelná! Plzeňští Indiáni živí parádní sérii. Lídr extraligy dobyl Liberec 5:2 a vítěznou šňůru prodloužil už na úctyhodných osm zápasů. Hlavním tahounem Západočechů byl zejména Tomáš Mertl, jehož jméno se objevuje na úplném vrcholu extraligových statistik.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Plzeňští hokejisté se radují z prvního gólu v Liberci.

Článek

Třetí hattrick v sezóně vstřelil na severu Čech centr první lajny Tomáš Mertl. „Je to krásný pocit, mám z toho určitě radost," culil se s třiceti kanadskými body momentálně nejproduktivnější hráč extraligy a zároveň i nejlepší střelec soutěže.

První gól vstřelil v závěru druhé třetiny v přesilové hře po krásné kombinaci s Miroslavem Indrákem.

Druhý zásah přidal ve 47. minutě a další třígólový zápis pečetil dvě minuty před koncem do prázdné branky, kdy se bílé šelmy pokoušely o zázrak v power play za stavu 1:4.

Brankář držel naděje

„Byl to hrozně těžký zápas. Liberec byl důrazný soupeř, dohrávali nás a dobře bruslili. Do půlky jsme to nějak přečkali a jsme rádi, že nás Míra (Svoboda) podržel v bráně," ocenil nejlepší hráč utkání výkon gólmana. Ten o pátou nulu v sezóně přišel až ke konci zápasu už za rozhodnutého stavu.

„Liberec to nezabalil, zkusil to nastartovat i rvačkami, což je nakoplo. Ještěže jsme měli větší náskok," řekl Mertl ke dvěma bitkám v poslední části.

Nejprve Jaroslav Vlach zpráskal Davida Kvasničku, vyfasoval však za hrubost dvě minuty navíc a z následující přesilové hry David Stach zvýšil na 4:0 pro hosty.

„Každý tam jde s tím, aby udělal sto procent a to nejlepší. Možná nám to dnes nepomohlo, ale nechci to vůbec shazovat. Prostě to zkusil a nevyšlo to. Ale my jsme se k tomu vůbec nepřipojili," poznamenal kapitán Tygrů Martin Ševc.

Sedm minut před koncem se zase do sebe pustil liberecký mladík Patrik Maier a dlouho se se držel s bijcem Ryanem Hollwegem.

„Vůbec se nemá za co stydět. Myslím, že to byla minimálně remíza. Klobouk dolů za to, co předvedl," ocenil parťáka Ševc.

Plzeň naposledy padla déle než před měsícem. V říjnu schytala debakl na ledě Olomouce 0:5, ale pak se rozjela a jen vítězí.

K rekordu extraligy však mají stále daleko. Nejdelší vítěznou sérii zaznamenal Třinec v sezóně 2014/2015, čítá třináct zářezů. Devátou výhru v řadě může připsat v neděli, do západočeské metropole přijede Zlín.

Reklama

Související témata: