Hlavní obsah

Sparta se chce zkonsolidovat, pak myslí na výsledky

PRAHA

Především pokračovat v budování úspěšného týmu chce vedení hokejové Sparty v nadcházející extraligové sezóně. Ředitel klubu Viliam Sivek, jenž přišel do holešovického týmu v listopadu, klade důraz především na veškerý komfort pro fanoušky a vylepšení image Sparty mezi veřejností i v médiích. Ze sportovních cílů je prioritou hrát play-off.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

"Větší důraz klademe na vybudování Sparty, sportovním cílem je pak postup do play-off a nevypadnout v prvním kole," řekl na středeční tiskové konferenci klubu Sivek a vypočítal, co vše pozitivního se od jeho příchodu do funkce v klubu událo. Mimojiné jmenoval například novou nájemní smlouvu na halu s magistrátem, snížení schodku rozpočtu, nebo zkvalitnění zdravotní péče pro hráče.

Hodně klub dbá na péči o fanoušky. Ceny vstupenek zůstanou ve stejné výši jako loni, děti do 145 centimetrů mají vstup zcela zdarma. Už nyní se v Holešovicích chlubí, že mají prodáno o 20 procent více permanentek než loni. Příští týden by se měla spustit webová televize Sparty. "Chceme bavit diváky nejen dobrým hokejem, ale i vším okolo," tvrdí Sivek.

Obhájí Sparta titul v hokejové extralize?
Hlasujte v anketě Sport.cz na konci článku!

Kádr Sparty prošel po uplynulé sezóně velkou obměnou. Mužstvo opustili například útočníci Kašpařík, Straka, nebo kapitán Chabada, odešel obránce Toman a především kariéru ukončil brankář Petr Bříza. Na poslední chvíli pak odešel do Ruska Jan Marek.

"Jeho odchod je samozřejmě velký zásah do sestavy. Na druhou stranu je tu nově Honza Hlaváč, což je myslím adekvátní náhrada. Hodně těžké bude nahradit také Petra Břízu, ale hodně spoléháme na Dušana Salfického. Posílením defenzívy je pak určitě příchod Ládi Benýška," vyjmenoval nové tváře ve sparťanské kabině hlavní trenér František Výborný.

Celkový rozpočet Sparty pro novou sezónu je 160 miliónů korun, z toho 65 miliónů spolknou náklady na platy hráčů. "Stále chceme stavět na sparťanských odchovancích, při hře pak na bojovnosti," dodal ještě na závěr Sivek. O sparťanské juniory se budou starat bývalé hvězdy klubu Richard Žemlička a Jiří Doležal.

Reklama

Související témata: