Hlavní obsah

Hokejisté Vítkovic na šestý pokus v sezóně vyhráli

OSTRAVA

Hokejisté Vítkovic se až v šestém utkání nové extraligové sezóny dočkali výhry. Pro kouče Miloše Holaně ale pozdě být nemusí, úspěch jej pravděpodobně zachránil před odvoláním. Na vítězství s Karlovými Vary stačil domácím jediný gól, který sedm minut před koncem vsítil Zbyněk Irgl. Hosté na ledě posledního celku soutěže téměř nic nepředvedli a potvrdili, že na Vítkovice zahrát neumějí. Loni s nimi prohráli všechny čtyři zápasy.

Článek

V bitvě o Holaňovu existenci sice Vítkovice většinu času vládly, ale 53 minut je už klasicky mořila střelecká neschopnost. Hlavně v úvodu však domácí přes urputně bránícího soupeře pronikali před Mensatora sporadicky a když se jim to podařilo, dusila je střelecká nemohoucnost. Největší příležitost první části, kterou Tomášek u zadního mantinelu vybojoval pro Káňu, skončila ve 14. minutě střelou nad horní tyčku.

Karlovy Vary v Ostravě zklamaly a nepotvrdily rozdíl dvanácti míst v tabulce. Skladaný sice vylekal Pince nepříjemnou tečí, ale když hosté měli něco vymyslet v 73 sekund trvající přesilovky pět na tři, byli neškodní.

Psychická nepohoda svazovala Holaňově partě ruce i nohy, kombinace vázla a v důležitých momentech hráčům uskakovaly puky. Reprezentanti z prvního útoku se sice tlačili do koncovky, ovšem ani žádný z vyhlášených střelců nemohl najít ztracenou mušku. I když Hubáček se ve 29. minutě prokličkoval do slibného postavení, spolehlivý Mensator proti jeho střele vytasil beton.

Sázka na totální defenzívu však nakonec přespříliš pasivním hostům nevyšla. Vítkovice je v závěru dostaly pod trvalý tlak, Mensator si ještě poradil s pokusy Hudce a Káni, ale sedm minut před koncem ho ostrým příklepem propálil Irgl. Západočeši v závěru odvolali gólmana a Kraft se natahoval po vyrovnání, leč v rozhodující chvíli se mu svezl puk z čepele a minul.

Vítkovice Steel - Energie Karlovy Vary 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Branka a nahrávka: 53. Irgl (Gulaši). Rozhodčí: Husička - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:6. Bez využití. Diváci: 3011.
Vítkovice: Pinc - Jurečka, Gulaši, Jasečko, S. Hudec, D. Galvas, Kuboš - Irgl, Burger, Hubáček - Mikulík, Šimíček, Krenželok - Kropáč, Káňa, Köhler - Klimek, Tomášek, F. Seman. Trenéři: Holaň a Trličík.
Vary: Mensator - Dobroň, Jiří Hanzlík, Němec, J. Řezníček, Mudroch, Duben, Brňák, Kloz - Kumstát, Skuhravý, Balász - Dvořák, Kraft, Skladaný - Machulda, Milan Procházka, Košťál - Tvrdek, Pech, Borovanský. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice