Hlavní obsah

Chomutov - Třinec 3:2 PPTřinec si v infarktové koncovce vynutil v Chomutově prodloužení, tam ale zápas ztratil

MinutaMin. Tým Hráč Akce
37. Hlava 1 : 0
41. Koblasa 2 : 0
42. Petružálek 2 : 1
60. Kovařčík 2 : 2
61. Růžička 3 : 2
Záznam online reportáže

Chomutov

Hokejoví Piráti Chomutov na domácím ledě vyhráli nad třineckými Oceláři 3:2 v prodloužení. Severočeši sahali po výhře už po šedesáti minutách, ale nakonec inkasovali šest sekund před koncem základní hrací doby a utkání šlo do prodloužení. Tam už Chomutovu po 41 sekundách vystřelil vítězství Vladimír Růžička mladší. Chomutov tak dál bojuje o desátou příčku a start v play off.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Chomutovský útočník Nicolas Hlava se raduje z extraligového gólu. Přijíždí mu gratulovat spoluhráč Brett Flemming.

Článek

Piráti vstoupili do utkání aktivně, což vygradovalo s první početní výhodou, během té ale neuspěl s několika pokusy Valach a poté Flemming. Jelikož o chvíli později Lukeš vychytal v dobré pozici Hrňu, mohli Chomutovští pokračovat v tlaku během další přesilovky. Druhá polovina třetiny patřila Třinci, který postupně získal převahu, přesto měl největší šanci Poletín, jenž z levého kruhu minul.

Do druhé části se přenesla téměř celá přesilovka hostů, kteří se ale nedostali ke střele, až s návratem Skokana pálil Polanský z těsné blízkosti. Po vyrovnané pasáži bez šancí si Oceláři vybojovali početní výhodu, která zrcadlila přesilovku z úvodu dějství. Na začátku 37. minuty bylo čekání na gól u konce: Šťovíček zpoza brány našel Hlavu, který z mezikruží zavěsil do horního rohu třinecké branky.

Po 37 vteřinách hry v závěrečném dějství Skokan přihrál v situaci dva na jednoho Koblasovi, který zvýšil na rozdíl dvou gólů. Piráti se však dlouho neradovali, jelikož za 73 vteřin odpověděl Petružálek - 2:1. Po velké šanci Růžičky získal Chomutov na 76 sekund dvojnásobnou početní výhodu, Třinec však všechny podoby oslabení ubránil a držel naději.

Sedm vteřin před koncem základní hrací doby Kovařčík využil výhodu přesilovky v součtu s power play po odvolání gólmana Hrubce z branky a poslal duel do prodloužení. Už v jeho první minutě rozhodl chomutovský forvard Růžička, který zakončil únik gólově mezi Hrubcovy betony.

50. kolo hokejové extraligy
Piráti Chomutov - HC Oceláři Třinec 3:2 v prodl. (0:0, 1:0, 1:2 - 1:0)
Branky a nahrávky: 37. Hlava (Šťovíček, Lauko), 41. Koblasa (Skokan, Smejkal), 61. V. Růžička ml. (Vondrka, Š. Lukeš) - 42. J. Petružálek (Jank), 60. O. Kovařčík (Roth, Hrňa). Rozhodčí: Lacina, Kika - Hynek, Gerát. Vyloučení: 3:5, navíc Flemming - Marcinko oba 10 min. Bez využití. Diváci: 3845.
Chomutov: Š. Lukeš - Valach, Knot, Flemming, Dietz, Slovák, L. Chalupa - Skokan, Smejkal, Koblasa - Vondrka, V. Růžička ml., Sklenář - Vantuch, Huml, Poletín - Hlava, Šťovíček, Lauko. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.
Třinec: Hrubec - M. Doudera, Krajíček, Roth, D. Musil, L. Kovář, Jank, Zahradníček - Martin Růžička, Marcinko, Rákos - Hrňa, Roman Vlach, Dravecký - J. Petružálek, Adamský, Polanský - O. Kovařčík, Cienciala, Chmielewski. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.

Reklama

Související témata: