Hlavní obsah

Pardubice - Litvínov 2:1Pardubice porazily Litvínov a zajistily si postup do předkola

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Kaut 1 : 0
57. Marosz 2 : 0
59. Mikúš 2 : 1
Záznam online reportáže

Pardubice
Aktualizováno

Hokejisté Pardubic porazili v 50. extraligovém kole na domácím ledě Litvínov 2:1 a dvě kola před koncem základní části mají jistý postup do předkola play off. Dlouho se zdálo, že zápas rozhodne jediná branka Kauta z 22. minuty, ale závěr byl ještě napínavý a Litvínov při hře bez brankáře bojoval o prodloužení. Dynamo si ale výhru nenechalo vzít a plným tříbodovým ziskem posílilo navíc i naději na přímý postup do čtvrtfinále - po porážce Zlína na Spartě je šesté.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Útočník Tomáš Rolinek z Pardubic v brance litvínovského gólmana Michaela Petráska.

Článek

Pardubičtí hokejisté do utkání vstupovali s vědomím, že jakákoliv výhra jim zajistí místenku v předkole play off. Zápas byl v první třetině z obou stran poměrně opatrný a ke gólu nepomohly ani přesilovky. Petrásek si poradil se solidními střelami Marosze a Rolinka, na druhé straně tečoval kotouč nad branku osamocený Růžička. Další pokusy už oba brankáři kontrolovali s jistotou.

O poznání nebezpečnější začaly být útoky obou týmů až po přestávce. Ve 22. minutě Sýkora po návratu z trestné lavice vyslal do úniku Kauta a ten střelou pod vyrážečku otevřel skóre. Litvínovské hráče jednogólová ztráta popohnala k vydatnější ofenzívě a v krátkém sledu měli tři "tutovky". Dvakrát během jednoho střídání neuspěl zblízka Vandas, poté si na Kacetla nepřišel ani Hübl.

Dynamo po krátkém útlumu vrátil do dění Rolinek, kterého v čisté gólovce vychytal Petrásek. Krásná individuální akce Treilleho následně skončila na tyči a druhý gól v zápase sebral Kautovi opět jistý Petrásek. Litvínovský brankář si se čtveřicí spoluhráčů pohlídal i pardubickou přesilovku, na jejímž konci navíc mohl Hübl vyrovnat, ale nájezd zakončil střelou vysoko nad branku.

Litvínov tak potřeboval ve třetí třetině útočit, ale přes zhuštěnou obranu Dynama se k šancím vůbec nedostával a k vyrovnání nevedla ani přesilovka. Náskok Pardubic mohl naopak navýšit Poulíček a Petrásek měl co dělat, aby jeho střelu udržel před brankovou čarou. Tolik štěstí už neměl litvínovský brankář při střele Marosze v 57. minutě a zdálo se, že je rozhodnuto.

Jenže poslední Verva zápas ani při dvoubrankovém manku nezabalila a 70 vteřin před koncem třetí třetiny při hře bez brankáře snížila, když se zblízka trefil Juraj Mikúš. Poslední minutu už si ale Dynamo pohlídalo a zajistilo si postup do předkola play off.

50. kolo hokejové extraligy
HC Dynamo Pardubice - HC Verva Litvínov 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 22. M. Kaut (P. Sýkora, Mojžíš), 57. Marosz (Rolinek, Čáslava) - 59. J. Mikúš (Trávníček, V. Hübl). Rozhodčí: Bejček, Hejduk - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 7661.
Pardubice: Kacetl - Trončinský, Čáslava, Wishart, Ščotka, Hrabal, Mojžíš - P. Sýkora, Marosz, Rolinek - T. Svoboda, Tomášek, S. Treille - M. Kaut, Poulíček, Perret - Bojko, Dušek, M. Beran. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.
Litvínov: Petrásek - Sörvik, Iberer, Čutta, Kubát, Baránek, Šesták, L. Doudera - Marek Růžička, J. Mikúš, J. Černý - M. Hanzl, Gerhát, Trávníček - Jánský, V. Hübl, F. Lukeš - Vandas, Válek, Jurčík. Trenéři: Šlégr, Weissmann, Skuhrovec a D. Stránský.

Reklama

Související témata: