Hlavní obsah

Brno - Plzeň 4:5 SNSuveréni z Plzně vyhráli po nájezdech v Brně a mají první trofej

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Nečas 1 : 0
22. Kratěna 1 : 1
31. Kodýtek 1 : 2
33. Stach 1 : 3
36. Kindl 1 : 4
44. Mallet 2 : 4
46. Štencel 3 : 4
49. Dočekal 4 : 4
65. Kratěna (rozhodující nájezd) 4 : 5
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně získali Prezidentský pohár pro vítěze základní části extraligy. V 50. kole vyhráli v Brně po nájezdech nad úřadujícím mistrem Kometou 5:4. Rozhodující nájezd proměnil Ondřej Kratěna. V utkání bohatém na zvraty Plzeň získala po druhé třetiny náskok 4:1, o který ale v závěrečném dějství po velkém tlaku Komety přišla. Před v tabulce druhým Hradcem Králové, který klopýtl ve Vítkovicích, mají svěřenci trenéra Martina Straky dvě kola před koncem osmibodový náskok.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Plzně Miroslav Svoboda během extraligového utkání.

Článek

V sestavě Plzně chyběl zraněný nejproduktivnější hráč Gulaš, naopak se po sedmi týdnech vrátil uzdravený obránce Kadlec. Úvodní třetinu poznamenala čtyři plzeňská vyloučení. Po necelýchh pěti minutách dostal za zranění Hrušky dvojnásobný trest Schleiss. Většinu početní výhody odehráli Erat s Nečasem, jenž se marně pokoušel prostřelit brankáře Svobodu. Skóre ale pak při další přesilovce otevřel právě Nečas, který v 11. minutě vrátil odražený kotouč po Krejčíkově střele pohotově do sítě.

Zvrat přinesla hned první přesilovka Indiánů v úvodu druhé třetiny, kdy po Indrákově průniku mezi domácími zadáky srovnal skóre Kratěna. I když domácí hokejisté dřeli, jejich hodně těžkopádné hře navzdory územní převaze chybělo hlavně přesnější zakončení. Západočeši trestali každou chybu soupeře v útočném pásmu rychlými protiútoky.

V polovině zápasu za pouhých 110 sekund přidali Kodýtek a Stach další dva góly. Po nich upadli Brňané do útlumu a vůbec se jim nedařil přechod středního pásma. V závěru druhého dějství překvapil domácího brankáře Langhamera Denis Kindl, jenž přidal čtvrtý gól hostů.

Kometa ale nerezignovala. V rozmezí necelých dvou minut v úvodu poslední třetiny se po velkém tlaku brankami Malleta a obránce Štencela vrátila do zápasu. V přesilovce Komety trefil Nečas tyč a po návratu vyloučeného Denise Kindla srovnal skóre Dočekal. Vzápětí ještě nastřelil tyčku Zaťovič.

Drama pokračovalo v prodloužení a nakonec dospělo až do nájezdů. Kodýtek jako první exekutor neuspěl, Mallet posunul do vedení Brno. ve třetí sérii vyrovnal Stach, během čtvrté uspěli Kantner i Haščák. Poté dal i třetí Indián v řadě Kratěna, pokus dnešního smolaře Zaťoviče skončil opět pouze na tyči.

50. kolo hokejové extraligy
HC Kometa Brno - HC Škoda Plzeň 4:5 po sam. nájezdech (1:0, 0:4, 3:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 11. Nečas (H. Zohorna, Krejčík), 44. Mallet (P. Holík, Zaťovič), 46. Štencel, 49. Dočekal (Štencel, O. Němec) - 22. Kratěna (Indrák, Stach), 31. Kodýtek, 33. Stach (Čerešňák, J. Kindl), 36. D. Kindl (Indrák, Kratěna), rozhodující sam. nájezd Kratěna. Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Hlavatý, Ganger. Vyloučení: 1:6. Využití: 1:1. Diváci: 7512.
Brno: Langhamer - O. Němec, Barinka, Krejčík, Gulaši, Bartejs, Malec, Štencel - M. Erat, P. Holík, Zaťovič - Haščák, J. Hruška, Vincour - H. Zohorna, Nečas, Mallet - R. Zohorna, L. Čermák, Dočekal. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný a Horáček.
Plzeň: M. Svoboda - Kadlec, Moravčík, Čerešňák, J. Kindl, Jones, D. Sklenička - Indrák, Kratěna, D. Kindl - Schleiss, Mertl, Stach - M. Chalupa, Kracík, Kubalík - Kantner, Kodýtek, Vracovský - Hollweg. Trenéři: Martin Straka, Čihák, Jiří Hanzlík a Vlasák.

Reklama

Související témata: