Hlavní obsah

Brno - Litvínov 4:0Kometa snadno porazila poslední tým tabulky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Zohorna 1 : 0
20. Krejčík 2 : 0
41. Mallet 3 : 0
45. Krejčík 4 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Komety Brno splnili roli favorita, když porazili v 52. kole extraligy poslední tým tabulky Litvínov 4:0. Obhájce titulu i přes výhru skončil pátý a čtvrtfinále play off začne na ledě Vítkovic.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hokejisté Komety Brno slaví vstřelený gól - ilustrační foto.

Článek

Brňané si po olympijské přestávce připsali první vítězství, dvěma góly k němu přispěl obránce Jakub Krejčík. Brankář Marek Čiliak udržel pošesté v sezoně čisté konto. Severočeši uzavřeli základní část extraligy nelichotivou bilancí, když v osmnácti zápasech nedosáhli ani jednou na plný bodový zisk. Od ještě vyšší porážky je zachránil brankář Michael Petrásek.

V sestavě Komety dostali volno oba olympionici Erat s Haščákem a také Hruška. Litvínov sice v úvodních minutách několikrát naznačil snahu o otevřenou partii. Ta mu vydržela necelých deset minut a skončila hned po první přesilovce Brňanů, kteří rozehráli ve třetině soupeře kombinační kolotoč. Nápor zakončil úvodní brankou Radim Zohorna. Severočeši se pokoušeli vymanit z tlaku, jejich náznaky o rychlé protiútoky ale do úspěšné koncovky nevedly. Naopak Kometa vyjádřila pět sekund před první přestávkou druhým gólem Krejčík.

Litvínov ve druhé třetině zvýšil důraz v osobních soubojích a částečně srovnal se soupeřem krok. Jihomoravané ale svého protivníka předčili střeleckou aktivitou, vypracovali si několik vyložených příležitostí.

Dvě vyložené šance měl Hynek Zohorna, který si ale nedokázal poradit s výborně chytajícím brankářem Petráskem. Gestem fair play se blýskl domácí obránce Němec, který po souboji s Růžičkou upadl a rozhodčí signalizoval vyloučení litvínovského útočníka za podražení. Brněnský zadák ale opravil výrok s tím, že se o faul nejednalo.

V úvodu závěrečné třetiny Brňané převzali režii zápasu zcela do svých rukou. Ve 41. minutě skóroval nejlepší střelec Komety Mallet, který si připsal svůj patnáctý gól v této sezoně. Vzápětí Petráska překonal tvrdou střelou pod horní tyčku Krejčík. Verva se už na vážnější odpor nezmohla.

52. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - HC Verva Litvínov 4:0 (2:0, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 14. R. Zohorna (Horký, Štencel), 20. Krejčík (H. Zohorna, Nečas), 41. Mallet (P. Holík, Vincour), 45. Krejčík (Nečas, Mallet). Rozhodčí: Hejduk, Mrkva - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 7503.
Brno: Čiliak - O. Němec, Štencel, Krejčík, Gulaši, Bartejs, Malec, Barinka - Vincour, P. Holík, Zaťovič - H. Zohorna, Nečas, Mallet - Vondráček, L. Čermák, Dočekal - P. Kratochvíl, R. Zohorna, Horký. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný a Horáček.
Litvínov: Petrásek - Sörvik, Iberer, Čutta, Šesták, Gula, Baránek, Doudera - Marek Růžička, J. Mikúš, J. Černý - M. Hanzl, Gerhát, Trávníček - Jánský, V. Hübl, F. Lukeš - Matoušek, Válek, Jurčík. Trenéři: Šlégr, Weissmann, Skuhrovec a D. Stránský.

Reklama

Související témata: