Hlavní obsah

Bílí Tygři jsou krůček od čtvrtfinále play off, Zlín veze z Olomouce cenný skalp

Praha
Aktualizováno

Hokejistům Liberce chybí jediná výhra k postupu do čtvrtfinále play off extraligy. Finalisté loňského ročníku přehráli ve druhém duelu předkola vyřazovací části pražskou Spartu 4:1 a v sérii hrané na tři vítězství zvýšili vedení na 2:0 na zápasy. Ve druhé sérii mezi Olomoucí a Zlínem je stav vyrovnaný 1:1. Kohouti dnes nevyužili podruhé výhody domácího ledu a Ševcům podlehli 1:3. Třetí utkání jsou na programu v pátek v Praze a ve Zlíně.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Martin Bakoš z Liberce střílí první gól. Vpravo brankář Sparty Sami Aittokallio.

Článek
Fotogalerie

Zatímco v úterý muselo v Liberci rozhodnout až prodloužení, o den později bylo vítězství domácích přesvědčivé. Sparťané byli v úvodu pasivní, v první třetině zápasu dokonce nevyslali na libereckého brankáře Romana Willa ani jednu střelu, zatímco domácí zapsali osm pokusů. Skóre otevřel v závěru úvodní dvacetiminutovky zblízka Martin Bakoš a odpor hostů definitivně zlomily dva slepené góly, v rozmezí pouhých 18 sekund prostřední části hry se trefili v přesilovce Bulíř a s přispěním sparťanské obrany také zadák Ladislav Šmíd.

Po čtvrtém gólu v závěrečné třetině přepustil finský brankář Aittokallio své místo Honzíkovi a za rozhodnutého stavu se hra rozdrobila do řady potyček. Jarůšek složil na led domácího Dominika Lakatoše, Uher zase Maiera a čestného úspěchu se pražský celek dočkal až po chybě domácího brankáře a následném trestném střílení.

Zlín zejména díky propracované defenzívě a výbornému výkonu brankáře Libora Kašíka ukončil černou sérii na ledě Olomouce, kde s Kohouty prohrál osm vzájemných duelů za sebou. Navrátilec do sestavy Honejsek otevřel skóre a hostům se podařilo v první třetině ubránit několik oslabení. Pak zvýšil vedení Ševců Klhůfek, a přestože v závěrečné dvacetiminutovce pokazil Kašíkovi šanci na čisté konto Knotek, vítězství hostů definitivně potvrdil 99 sekund před koncem Jiří Ondráček.

Předkolo play off hokejové extraligy - 2. zápasy:
Olomouc - Zlín 1:3
Branky: 49. J. Knotek - 10. Honejsek, 23. Klhůfek, 59. J. Ondráček. Stav série: 1:1.
Liberec - Sparta 4:1
Branky: 19. Bakoš, 33. Bulíř, 34. Šmíd, 46. M. Kvapil - 59. Pech z trest. střílení. Stav série: 2:0.

Reklama

Související témata: