Hlavní obsah

Chomutov - Ml. Boleslav 2:5Mladá Boleslav vyhrála v Chomutově a zachránila se v extralize

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Pabiška 0 : 1
11. Flynn 0 : 2
14. Volf 0 : 3
20. Poletín 1 : 3
40. Orsava 1 : 4
43. Knot 2 : 4
45. Klepiš 2 : 5
Záznam online reportáže

Hokejisté jedenácté Mladé Boleslavi vyhráli ve 3. kole skupiny o umístění v extralize na ledě dvanáctého Chomutova 5:2 a definitivně se zachránili. Piráti mají i přes porážku tři kola před koncem stále náskok devíti bodů před třináctou Jihlavou a stačí jim k jistotě bod či jakékoliv zaváhání Dukly. Mladoboleslavský gólman Jan Růžička pomohl k vítězství 59 úspěšnými zákroky.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Mladoboleslavští hokejisté slaví záchranu v extralize - ilustrační foto.

Článek

Chomutov začal aktivně, ale první se radovali hosté, kteří se v páté minutě prosadili ve vlastním oslabení. Z úniku skóroval Pabiška. V polovině úvodního dějství se v situaci dva na dva po Kurkově pokusu dostal k dorážce osmnáctiletý Flynn a radoval se v sedmém utkání v extralize z premiérové branky.

Ve 14. minutě si připsal první gól v nejvyšší soutěži také Volf, který na něj čekal do 28. utkání. Lukeše překvapil střelou z těžkého úhlu a do branky Pirátů se postavil Tadeáš Dvořák. Chomutov se dočkal snížení 37 sekund před koncem úvodního dějství. Při signalizovaném vyloučení Poletín doklepl Vantuchovu přihrávku před odkrytou branku.

„htěli jsme po nich jít hned od začátku a dát góly. Pak máme první přesilovku a inkasujeme. To je špatně. Nesmí se to stávat, hlavně v takových zápasech, kdy hrajeme o všechno. Potom jsem dostali další branky, když už člověk prohrává 0:3, těžko se zápasy otáčí," uvedl chomutovský obránce Ronald Knot.

Chomutovský Knot nic podobného nezažil

Piráti i do druhé části vstoupili aktivně, ale Huml při závaru s dorážkou ztroskotal na betonech brankáře Jana Růžičky. Před polovinou druhé třetiny Tadeáš Dvořák dvakrát podržel svůj celek - vychytal Urbana a poté také Klepiše, který se dostal do samostatného úniku.

„Nic podobného jsem nezažil, ale je nutno říci, co to bylo za střely. Drtivá většina střel neměla absolutně gólové parametry. Některé střely se k nám odrazily, ale nebyli jsem schopní je dorazit. Oni měli patnáct střel a dali pět gólů, to se potom lépe hraje," připojil Knot.

O chvíli později Najman fauloval ujíždějícího Šťovíčka, jenž nařízené trestné střílení neproměnil. Piráti měli převahu a tlak, ale hosté odolali. Středočeši potom nevyužili dva brejky dvou na jednoho. Na 4:1 už ale zvýšil 19 sekund před druhou pauzou po průniku Orsava.

„Měli hodně šancí i v naší dlouhé přesilovce, ale možná to bylo ještě umocněné stavem, protože už jsme pohodlně vedli. Nejhorší byla druhá třetina, v té nás zatlačili skoro na celou dobu, ale naštěstí jsem jim v závěru odskočili na 4:1," řekl mladoboleslavský gólman Jan Růžička.

Ve 43. minutě při hře čtyř proti čtyřem vykřesal naději pro Chomutov Knot, ale za 71 vteřin vrátil Mladé Boleslavi tříbrankový náskok Klepiš. Po Urbanově přihrávce proměnil přečíslení a Bruslařský klub podruhé v utkání skóroval v oslabení.

Od 48. minuty se museli Piráti bránit v pětiminutovém oslabení po Flemmingově vyloučení. Z tlaku hostů se jim podařilo několikrát ujet, ale nevyzráli na Jana Růžičku. Hosté už pohodlný náskok uhlídali.

3. kolo skupiny o umístění v hokejové extralize:
Piráti Chomutov - BK Mladá Boleslav 2:5 (1:3, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 20. Poletín (Vantuch, Huml), 43. Knot (Koblasa) - 5. L. Pabiška (Urban, Eminger), 11. Flynn (Kurka, Klepiš), 14. Volf (Najman), 40. Orsava, 45. Klepiš (Urban). Rozhodčí: Bejček, Pražák - Jindra, Gerát. Vyloučení: 4:2, navíc Flemming 5 min. a do konce utkání - Dlapa 10 min. Bez využití. V oslabení: 0:2. Diváci: 2913.
Chomutov: Š. Lukeš (14. Tadeáš Dvořák) - Flemming, Dietz, Valach, Trefný, Slovák, Knot, Szathmáry - Skokan, Šťovíček, Sklenář - V. Tomeček, Smejkal, Koblasa - J. Havel, Huml, Poletín - Lauko, Vantuch, Chrpa. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.
Mladá Boleslav: J. Růžička - Kurka, Jan Hanzlík, Kotvan, Dlapa, J. Říha, Hrdinka, Eminger - Valský, Nahodil, Orsava - Pacovský, Flynn, Klepiš - L. Pabiška, Urban, P. Kousal - Najman, Volf. Trenéři: Kýhos, Ujčík a Žabka.

Reklama

Související témata: