Hlavní obsah

Oceláři udolali Pardubice až v nájezdech, mistr nakročil za obhajobou

mm, škvSport.cz
Aktualizováno

Drama hned na úvod! O vítězích obou prvních čtvrtfinálových zápasů play off hokejové extraligy se nerozhodlo v normální hrací době, duel v Třinci dospěl dokonce až do nájezdů, a v obou případech se radovali favorité. O výhře Třince nad Pardubicemi 3:2 rozhodl kanonýr Martin Růžička, vítězství brněnské Komety na ledě Vítkovic ve stejném poměru zařídil v prodloužení Marcel Haščák. Obě série, hrané na čtyři vítězné zápasy, pokračují ve středu. V Třinci začne druhý duel v 17:00 a v Ostravě v 18:20.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Tomáš Malec z Brna, Samson Mahbod z Vítkovic a brankář Brna Marek Čiliak.

Článek
Fotogalerie

Když Kometa v loňském roce dokráčela k zisku Masarykova poháru, všechny tři série play off začínala na kluzištích soupeřů. A vítězně, stejně jako letos. Na ledě Vítkovic, které se mezi nejlepší osmičku dostaly poprvé od roku 2014, vyhrála poslední dva zápasy 1:0 a 2:0, a neprůstřelnost tak Brno ve vzájemných duelech před dnešním soubojem drželo 121 minut a šest vteřin.

Vzala však záhy za své, po necelých třech minutách otevřel skóre úvodního čtvrtfinálového utkání Ondřej Roman. Brněnští pak zásluhou dvou gólů Hynka Zohorny vývoj otočili, ale dělovka Baranky dostala zápas do prodloužení. V něm rozhodla 71. střela (33-38) v 71. minutě zápasu. Jejím autorem byl brněnský Marcel Haščák. Čtyři z pěti branek padly v přesilových hrách.

Poslední vzájemné měření sil Třince s Pardubicemi v základní části přineslo osm branek (2:6), tentokrát se obrany i brankáři činili a gólů se diváci dočkali až v závěrečné třetině. Na vedoucí trefu Polanského odpověděl dvakrát Matěj Beran, ale domácí si zásluhou Ciencialy vynutili prodloužení.

Pošesté z posledních deseti vzájemných zápasů se tak nerozhodlo v normální hrací době, Třinec měl v prodloužení třikrát výhodu přesilovky, ale možnosti nevyužil. Rozhodovaly až nájezdy a v nich se v třineckém dresu prosadili Petružálek s Růžičkou, za hosty našel recept na Hrubce v třinecké brance pouze zkušený Petr Sýkora.

Zbylé čtvrtfinálové série Plzně s Olomoucí a Hradce Králové s Libercem začnou ve čtvrtek.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy – 1. zápasy:
Třinec–Pardubice 3:2 po samostatných nájezdech
Branky: 42. Polanský, 56. Cienciala, rozh. sam. nájezd Martin Růžička - 43. a 54. Beran
Vítkovice–Kometa Brno 2:3 v prodloužení
Branky: 3. O. Roman, 40. Baranka - 11. a 34. H. Zohorna, 71. Haščák

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice