Hlavní obsah

Vítkovice neuchránil od prohry ani gól z půlky, Třinec slaví druhé vítězství

lik, rjmSport.cz
Aktualizováno

Hokejisté Třince před svými fanoušky potvrdili úvodní čtvrtfinálovou výhru nad Pardubicemi, tentokrát zvítězili 4:1 a vedou v sérii 2:0 na utkání. Naopak Vítkovice po porážce s úřadujícím mistrem nezvládly ani druhý duel play off, na domácím stadiónu prohrály 2:3. Stav série je 0:2 na zápasy.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Leoš Čermák z Brna před brankářem Patrikem Bartošákem z Vítkovic během čtvrtfinále play off.

Článek
Fotogalerie

Pardubice šly do zápasu s jasným cílem, ale během první třetiny nevyužily ani přesilovku pěti proti třem, a tak se Východočeši z gólu neradovali. V čase 19:38 naopak skončil puk v síti hostů. Před branku poslal puk Krajíček a od Polanského nohy putoval za čáru. Trefu ještě zkoumal videorozhodčí, ale jelikož neviděl aktivní pohyb od třineckého hokejisty, mohli se Oceláři těšit z vedení.

V prostřední dvacetiminutovce Třinec vedení navýšil. Po pár sekundách hry přidal Polanský svůj třetí gól ve čtvrtfinálové sérii, aby ve 38. minutě zaznamenal třetí úspěch domácích Adamský. V závěrečné části hry sice snížil Beran, ale drama se nekonalo. Pardubičtí zkusili odvolat brankáře, inkasovali do odkryté klece a bylo hotovo.

Mistrovská Kometa prohrávala na ledě Vítkovic 0:1, když se ve 14. minutě trefil Lev, v prostřední dvacetiminutovce však dokázala skóre dvěma slepenými góly otočit. Nejprve se prosadil při přesilové hře Haščák, aby Brno poslal do vedení R. Zohorna. Na začátku třetí třetiny navíc náskok úřadujících mistrů pojistil po pěkné akci Nečas.

Vítkovice dostal zpátky do zápasu Roman, který v 56. minutě nahodil puk z poloviny kluziště na Čiliaka. Překvapený brankář nedokázal zasáhnout a hala slavila. Nicméně další branka již nepadla a spokojenější jsou určitě hráči mistrovské Komety. Po závěrečné siréně ještě došlo na ledové ploše k potyčce, ale na výsledku se již nic neměnilo.

Série se hrají na čtyři vítězství.

Hokejová extraliga, čtvrtfinále Generali play off
Třinec - Pardubice 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)
Branky: 20. a 22. Polanský, 38. Adamský, 60. Cienciala - 50. Beran.
Stav série 2:0
Vítkovice - Brno 2:3 (1:0, 0:2, 1:1)
Branky: 14. Lev, 56. Roman - 35. Haščák, 36. R. Zohorna, 44. Nečas.
Stav série 0:2

.

Reklama

Související témata: