Hlavní obsah

Chomutovský obránce Flemming dostal trest na dva zápasy

Praha

Hokejisté Chomutova se musejí v nejbližších dvou zápasech extraligy obejít bez kanadského obránce Bretta Flemminga, který dostal od disciplinární komise trest za faul na útočníka Mladé Boleslavi Lukáše Pabišku v nedělním utkání skupiny o 11. až 14. místo.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Chomutovský Nicolas Hlava a Brett Flemming. Ilustrační snímek.

Článek

Flemming fauloval soupeře ve třetí třetině za rozhodnutého stavu 2:5 a od rozhodčích dostal trest na pět minut a do konce utkání. Teď mu komise ještě dodatečně zastavila činnost, takže vynechá páteční zápas v Mladé Boleslavi a nedělní duel v Litvínově. Znovu hrát může příští týden v pátek proti Jihlavě, kdy by se Chomutov měl rozloučit se sezonou.

Severočeši však ještě teoreticky mohou skončit v baráži, tři kola před koncem nadstavbové části mají ale na 12. místě náskok devíti bodů na třináctou Jihlavu. Pokud tedy v následujících třech utkáních získají alespoň bod, zachrání se.

"Lze předpokládat, že primárním záměrem Bretta Flemminga bylo zasáhnout Lukáše Pabišku tělem, ale svým ramenem ho zcela minul a zřetelně zasáhl primárně svým kolenem jeho levou nohu do oblasti stehenních svalů," uvedl předseda disciplinární komise Karel Holý s tím, že obránce Pirátů si musel být vědom, že může protihráče zasáhnout do nohy a vážně zranit.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec