Hlavní obsah

Plzeň slaví první výhru v play off. Po obratu vyhrál i Hradec. Jihlava spadla do baráže

vat, likSport.cz
Aktualizováno

Hokejisté Plzně druhý domácí zápas v play off zvládli. Vítěz základní části dal zapomenout na čtvrteční nezdar s Olomoucí a tentokrát Hanáky porazil 4:2. I druhý duel na svém ledě vyhráli hráči Hradce Králové. Východočeši otočili utkání s Libercem a nakonec zvítězili 3:1. Obě série pokračují v Olomouci a v Liberci v pondělí.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hokejisté Plzně se radují poté, co vyhráli druhý zápas čtvrtfinálové série proti Olomouci.

Článek
Fotogalerie

Stejně jako v úvodním zápase dostala Plzeň první gól. Přesně zamířil Ostřížek, který tak napravil své předchozí vyloučení. A byla to právě nedisciplinovanost hostujících hráčů, která pomohla Indiánům. Půl minuty před koncem první třetiny se v přesilové hře trefil nejproduktivnější hráč základní části Gulaš.

V polovině střetnutí šli Západočeši poprvé do vedení. Důraz na brankovišti ukázal Indrák, leč Ostřížek za pár minut srovnal. Stejně jako v prvním zápase vstřelil některý z hokejistů hanáckého týmu dva góly.

Zkraje závěrečné dvacetiminutovky neproměnil nájezd plzeňský Stach a dlouho se hrálo nerozhodně. Vyrovnaný stav zlomil opět Gulaš a Stach si v samotném závěru spravil chuť, když skóroval do prázdné branky.

V televizním utkání šel už po šesti minutách do vedení Liberec. Po rychlé akci zaznamenal svůj druhý gól v play off Bakoš. Severočeši dlouho drželi jednobrankový náskok. Závěrečná desetiminutovka však svěřencům Filipa Pešána hrubě nevyšla. Nejprve šel za hrubost na trestnou lavici Ordoš a hradecký Cingel srovnal. O několik minut později ujel obraně Smoleňák a přesnou bekhendovou kličkou přelstil Willa.

Tygři pak neovládli své emoce. Lakatoš s Jelínkem dostali osobní desetiminutové tresty, na trestnou lavici pak zamířil i Šmíd a výhodu přesilové hry opět domácí zásluhou Bednáře využili. Hned poté vyfasoval další „desítku" Filippi a Liberec podruhé na ledě Moutfieldu prohrál.

Chomutov se zachránil v extralize

Rozhodnuto je i ve skupině o udržení. Extraligovou příslušnost pro příští sezónu uhájili hokejisté Chomutova, kteří vyhráli 5:4 v Mladé Boleslavi. Středočeši měli jistotu záchrany už dřív. Již jistý účastník baráže Litvínov vyhrál v Jihlavě 1:0.

Verva s Jihlavou budou hrát s vítězi semifinálových soubojů první ligy. Karlovy Vary zatím vedou 2:0 na zápasy nad Slavií a stejným poměrem prohrávají České Budějovice s Kladnem. K postupu do baráže je potřeba vyhrát čtyři duely.

Hokejová extraliga
Generali play off
Hradec Králové - Liberec 3:1
Branky: 52. Cingel, 58. Smoleňák, 59. Bednář - 6. Bakoš
Stav série 2:0
Plzeň - Olomouc 4:2
Branky: 20. a 56. Gulaš, 30. Indrák, 60. Stach - 5. a 36. Ostřížek
Stav série 1:1
Skupina o udržení - 4. kolo
Mladá Boleslav - Chomutov 4:5
Branky: 11. Nahodil, 41. Orsava, 44. Najman, 60. Eminger - 4. Růžička, 25. Knot, 27. Vondrka, 46. Sklenář, 51. Huml
Jihlava - Litvínov 0:1
Branka: 38. Sörvik

Reklama